Як отримати громадянство англии

Як отримати громадянство англии

Всупереч поширеним уявленням, отримання громадянства Великобританії — завдання хоч і складна, але цілком вирішувана. Звичайно, збір та оформлення всіх необхідних документів зажадають досить тривалого часу, але при відомому завзятості в кінцевому підсумку мета буде досягнута. Головне — точно слідувати всім бюрократичним вимогам та інструкціям.

Інструкція

  1. Отримати громадянство Англії можливо на трьох підставах: після трьох років шлюбу з жителем Великобританії, у разі шести років перебування з професійної категорії або просто на підставі одинадцяти років постійного легального проживання в країні. При цьому для всіх трьох категорій існує загальне обов’язкова вимога — протягом як мінімум одного року мати постійний вид на проживання (Indefinite Leave to Remain).
  2. Крім встановлених термінів постійного проживання для отримання англійського громадянства заявник повинен задовольняти ряду вимог: він повинен бути старше 18 років, перебувати в здоровому розумі, мати намір надалі постійно проживати у Великобританії, а також володіти англійською мовою на достатньому рівні і володіти знанням укладу життя. На знання мови і життєвого укладу здається спеціальний іспит ESOL (English for Speakers of other languages) на рівні Entry3 і вище.
  3. Важливо знати, що цей же іспит також здається перед отриманням дозволу на проживання, тому якщо його результати були успішні, їх можна повторно використовувати при подачі заяви на отримання громадянства. У випадку, коли заявник не володіє мовою на достатньому рівні, йому може бути запропоновано пройти спеціальний навчальний курс в одному з місцевих коледжів.
  4. Крім перерахованих об’єктивних вимог при розгляді прохання про надання громадянства враховуються і особистісні якості заявника. Для цього кандидат повинен надати рекомендації від двох жителів Великобританії, що знають його протягом не менше трьох років. Причому кожна людина, що дає рекомендацію, повинен бути не молодше 25 років, перебувати в здоровому глузді і не бути родичем рекомендованого або другого поручителя. Також рекомендація не може бути видана співробітником юридичної фірми, що представляє інтереси претендента.
  5. Крім перерахованих умов, шукача пред’являються вимоги щодо тривалості його перебування в країні. Зокрема люди, які проживають в Англії з професійним або бізнес-категоріями, не повинні відображатися в ній більш ніж 450 днів за весь термін свого перебування і не більше трьох місяців протягом року перед поданням заяви про отримання громадянства. Для тих, хто отримує громадянство на підставі шлюбу з жителем Великобританії, відсутність в країні не повинно перевищувати 270 днів за весь термін проживання і не більше трьох місяців за останній рік перед подачею заяви про отримання громадянства.