Як отримати громадянство Аргентини

Як отримати громадянство Аргентини

Аргентина-це одне з найбільших і найбільш благополучних держав у Південній Америці. Всі питання, що стосуються отримання та відновлення громадянства Аргентини, регулюються Законом про Громадянство Аргентинської Республіки. Насправді, стати повноправним громадянином цієї гостинної Латиноамериканській країни, при бажанні, не так вже й складно.

Інструкція

  1. Перш за все, для того, щоб стати громадянином Аргентинської республіки, вам необхідно проживати на території країни не менше двох років. Проживання можливе як в режимі візи, так і при отриманні візи на проживання. Головне-надати комісії документальні докази вашого постійного проживання на території країни.
  2. Крім того, кандидатам на отримання громадянства Аргентини необхідно мати стабільне джерело доходу в країні, завірений документально. Ви можете надати судді довідку про зарплату або робочий контракт. Варто зазначити, що подавати заяву на аргентинське громадянство можуть тільки люди, які досягли повнолітнього віку. Діти, народжені від громадян Аргентини, отримують громадянство країни автоматично, незалежно від місця народження.
  3. На відміну від більшості інших країн, процедура отримання аргентинського громадянства не передбачає проходження тесту з історії країни та її культури. Єдиною умовою є початкова знання державної мови Аргентини — іспанської. Для перевірки знань вам буде запропоновано прочитати сторінку тексту на іспанською мовою. Варто також зазначити, що громадяни таких країн, як Швеція, США, Чилі, Італія, Колумбія, Норвегія, Іспанія, Еквадор, Панама, Сальвадор, Нікарагуа і Гондурас можуть оформити друге громадянство в Аргентині без відмови від першого.
  4. При позитивному рішенні судді ви спершу отримуєте тимчасовий вид на проживання на рік, потім цей вид на проживання продовжується ще на один рік, а потім ви стаєте повноправним громадянином країни. Громадяни Аргентини мають права на безвізовий в’їзд у велику частину Європейських країн з правом на робочу діяльність. Якщо говорити про терміни отримання громадянства, то розгляд заяви зазвичай займає від року до 14 місяців. Отримати громадянство в скорочені строки (до 6 місяців) можуть лише особи, які є нащадками громадян Аргентини, але мають громадянство (підданство) іншої країни.