Як отримати громадянство Данії

Як отримати громадянство Данії

З метою проживання в Данії на постійній основі вид на проживання найчастіше надається біженцям або людям, возз’єднуються з сім’єю, яка вже проживає в Данії. Спочатку надається дозвіл на проживання терміном на один рік (тимчасовий), який може бути продовжений на більш тривалий термін при збереженні умов, при яких було отримано первинне дозвіл.

Інструкція

  1. На отримання постійного виду на проживання в Данії можна претендувати лише після безперервного проживання в Данії протягом декількох років. При розгляді клопотання кандидата на отримання виду на проживання, імміграційні служби враховують такі фактори: наявність житла, роботи, рівень володіння мовою, наявність (або відсутність) заборгованості перед соціальними та податковими органами, а також переслідувань з боку правоохоронних органів за кримінальні злочини.
  2. Для отримання посвідки на проживання, заявнику необхідно представити в посольство наступні документи.

    1. Документ, що засвідчує мету перебування в Данії. Це може бути, наприклад, лист з навчального закладу, яким підтверджується зарахування до списків учнів.
  3. 2. Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується через 3 місяці (не раніше) по завершенні терміну дії виданого раніше виду на проживання.
  4. 3. Копія закордонного паспорта (всіх сторінок, кожна сторінка — на окремому аркуші формату A-4).
  5. 4. Заповнена англійською мовою у двох примірниках і підписана заявником особисто анкета клопотання про надання виду на проживання. Не допускається пропускати питання в анкеті — всі поля повинні бути заповнені. При подачі заяви про надання посвідки на проживання у разі возз’єднання з сім’єю, необхідно заповнити особливу форму анкети та додаток до неї, відповівши також на всі питання.
  6. 5. Три фотографії (кольорові) розміром 3,5 х 4,5 см заявника в анфас, відповідають необхідним вимогам:

    - Фотографії повинні бути віддруковані на матовому фотопапері, а зйомка повинна бути виконана на світло-блакитному тлі;

    - Зображення заявника на фотографії повинно обов’язково відповідати його справжньому віком, а займане особою простір на фотографії по висоті має становити мінімум 2,5 см;

    - Фотографії потрібно вклеїти в заповнені екземпляри анкет клейовим методом. Третє фото повинен бути доданий разом з іншими документами.
  7. 6. Консульський збір. Точну суму слід уточнити в посольстві на момент звернення.

Зверніть увагу

Зверніть увагу, що всі документи заявник повинен подавати особисто, а посольство може зажадати додаткові документи або запросити заявника на співбесіду. Термін розгляду заяви становить від 4 до 8 тижнів.