Як отримати громадянство іноземцю

Як отримати громадянство іноземцю

Отримати громадянство іноземної підданому нескладно. Комусь для цього потрібно вступити в законний шлюб, кому-то емігрувати в якості біженців. Але є певний ряд правил і процедур, які необхідно виконати, щоб отримати заповітний паспорт.

Інструкція

  1. За умови, що іноземний підданий одружений або заміжня за резидентом тієї країни, в якій він хоче отримати громадянство, повинен бути дотриманий ряд умов. Одне з них — до отримання громадянства іноземний громадянин повинен прожити зі своїм чоловіком в законному шлюбі не менше 3 років. Причому в цьому випадку він має право на спрощену процедуру оформлення документів. Для цього йому потрібно буде додати до заяви на зміну громадянства копію свідоцтва про шлюб і копію паспорта чоловіка або дружини.
  2. Якщо людина намагається оформити громадянство на підставі того, що він живе на території певної країни, працює там, платить податки, у нього повинен бути оформлений ряд додаткових документів. Так, наприклад, кожен мігрант після закінчення роки проживання на території тієї країни, громадянином якої він хоче стати, може і повинен (якщо він хоче без проблем працювати) оформити посвідку на проживання. А от подавати документи на зміну громадянства можна вже через 5 років. Якщо виду на проживання в іноземця до того моменту не буде, то і в подальших процедурах йому буде відмовлено.
  3. Але і в тому, і в іншому випадку отримати громадянство можна буде тільки, якщо іноземний громадянин зобов’язується дотримуватися Конституції і, звичайно ж, законодавство тієї країни, яка стане для нього рідною. Це означає, що джерела доходу у нього повинні бути законними, як і справний відрахування податків у дохід держави.
  4. Ще одна з обов’язкових правил для зміни громадянства — відмінне знання державної мови. Як правило, перевіряється це знання певним іспитом, за результатами якого і встановлюється ступінь володіння мовою. Крім цього, в ряді країн потрібно офіційно відмовитися від наявного громадянства іншої країни. Для цього необхідно написати заяву про відмову від громадянства і віднести його в повноважний орган іноземної держави.