Як отримати громадянство Ірландії


 

Ірландія — держава з багатою історичною спадщиною і високим рівнем життя. Резиденти країни можуть спокійно переміщатися по шенгенській зоні, використовуючи безвізовий режим. Все це дуже приваблює потік емігрантів. Можна скористатися одним зі способів одержання Ірландського громадянства.



Інструкція

  1. Отримайте тимчасовий вид на проживання в Ірландії. Це можна зробити, організувавши власний бізнес у країні. При цьому відсутність досвіду такої діяльності не завадить вам при реєстрації фірми. Надайте в посольство виписку з ірландського банківського рахунку, на якому повинно бути не менше 300 000 євро для відкриття компанії. Необхідно також пред’явити податкову декларацію про доходи, щоб довести законність їх отримання. Суму початкового капіталу можна зменшити, якщо ви організуєте бізнес, спільно з громадянином країни. Бізнес повинен бути рентабельним, оскільки робоча віза видається на 3 роки, а для отримання громадянства потрібно 5 років безперервного проживання в межах країни. Тому вид на проживання потрібно буде продовжити, що буде можливо тільки при успішному веденні справ.
        
  2. Підберіть вакансію, відповідну вашій професії. Положення найманого працівника також дозволить вам отримати робочу візу. Але потрібно буде грунтовно закріпитися в трудовому колективі, щоб мати можливість продовжити дозвіл на проживання. Знайти таке робоче місце простіше в Росії в дочірній компанії Ірландського підприємства, а потім перевестися в головний офіс.
  3. Одружуйтесь на громадянина Ірландії. Після 3 років безперервного проживання в країні та підтвердження того, що ви не збираєтеся розлучатися, можна розраховувати на отримання громадянства. Краще не розглядайте варіант фіктивного шлюбу, оскільки вас часто перевірятимуть інспектори з консульства.
        
  4. Громадянином Ірландії можна стати за правом народження або усиновлення. Необхідно, щоб хоча б один з батьків дитини був резидентом країни. Але потрібно пам’ятати, що громадянство повинно бути отримано матір’ю або батьком до народження малюка.

Зверніть увагу

У процес натуралізації не входить час, коли студент навчався в Ірландському вузі, або очікування біженцем отримання посвідки на проживання.