Як отримати громадянство Киргизії громадянину РФ

Як отримати громадянство Киргизії громадянину РФ

Між Російською Федерацією і Республікою Киргизстан діє взаємну угоду про те, що громадяни цих держав можуть мати подвійне громадянство — і російське, і киргизьке.

Інструкція

  1. Угода між Росією і Киргизією істотно спрощує процедуру отримання другого громадянства. Ви не зобов’язані відмовлятися від основного, якщо хочете отримати другу. Пам’ятайте, що маючи два громадянства, ви не зможете стати в майбутньому президентом Республіки Киргизстан, депутатом, суддею, співробітником правоохоронних органів, займати відповідальні посади в органах виконавчої влади.
  2. Для отримання киргизького громадянства ви повинні безперервно проживати на території республіки протягом п’яти років, знати киргизьку мову в обсязі, достатньому для спілкування, мати джерело засобів до існування. Пам’ятайте, що безперервне проживання увазі виїзд за межі республіки на строк не більше трьох місяців на рік. Термін постійного проживання на території республіки скорочується законом до трьох років, якщо ви знаходитесь у зареєстрованому шлюбі з громадянином республіки, інвестуєте в пріоритетні галузі економіки Киргизії, чи ваша наукова, культурна або професійна діяльність затребувані в цій країні.
  3. В органах внутрішніх справ за місцем проживання або дипломатичному представництві заповніть заяву-анкету встановленої форми. Пишіть заяву на ім’я президента республіки. Разом із заявою-анкетою надайте оригінал та копії документів, що засвідчують особу, дві фотографії, квитанцію про сплату держмита, документ, що підтверджує наявність джерела засобів до існування. Це може бути довідка про доходи, трудова книжка, пенсійне посвідчення, довідка з місця роботи. Також документально підтвердите безперервне проживання на території республіки (вид на проживання, відмітка про реєстрацію) та знання державної мови. Загальний термін розгляду заяв з питань отримання киргизького громадянства становить до 90 днів в загальному порядку і 30 днів у спрощеному.