Як отримати громадянство Мальти


 

Мальта — держава невелике, але цілком привабливе для того, щоб залишитися тут жити. Курорти, відомі по всьому світу, англомовне населення і високий рівень життя ваблять охочих отримати громадянство республіки.


Вам знадобиться

Заява на отримання громадянства, паспорт, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, фото 3×4, свідоцтво про шлюб батька, свідоцтво про шлюб батьків.

Інструкція

  1. Отримати громадянство Мальти можна, якщо ви перебуваєте в шлюбі з громадянином Мальти. В цьому випадку подайте заяву на отримання громадянства через 5 років шлюбу. При цьому постійне перебування в республіці не обов’язково.
  2. До заяви на отримання громадянства прикладіть паспорт, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, в якому зазначені імена батьків, посвідчення особи, якщо воно є, три фотографії 3×4. Документи чоловіка: паспорт, свідоцтво про народження, свідоцтво про народження батька, свідоцтво про шлюб батьків.
  3. Надайте спільне письмову заяву, в якому підтвердіть, що проживаєте в шлюбі один з одним не менше 5 років. У разі позитивної відповіді ви принесете клятву вірності республіці та станете громадянином Мальти. Якщо ви вдова або вдівець мальтійського громадянина, ви також можете претендувати на громадянство, але за умови, що до смерті чоловіка або дружини ви прожили 5 років у шлюбі.
  4. Придбайте нерухомість або бізнес на Мальті. Після 18 років проживання в державі ви зможете оформити громадянство зі статусом ПМЖ.
  5. Якщо ваші батьки громадяни Мальти, ви теж можете отримати громадянство. Для цього надайте свідоцтво про народження з вказівкою імен батьків, свідоцтво про шлюб батьків, паспорт, сертифікат з датою придбання іноземного громадянства. Необхідний комплект документів направте в консульський відділ за місцем проживання або в департамент еміграції та громадянства Мальти.
  6. Отримати громадянство Мальти може усиновлена ​​дитина (громадянами Мальти), якщо на момент усиновлення йому було менше 10 років.