Як отримати громадянство Нідерландів

Як отримати громадянство Нідерландів

Довгий час Нідерланди вважалися країною, завжди готовою прийняти людей, що потребують захисту. Добровільних іммігрантів приваблювало стабільний розвиток місцевої економіки і терпимість суспільства. Сучасна міграційна політика спрямована на обмеження припливу іноземців, оскільки можуть виникнути проблеми у забезпеченні житлом і роботою, ускладниться соціальна інтеграція. За законодавством існує декілька способів отримання голландського громадянства: за походженням, за місцем народження, за вибором і за натуралізації.

Інструкція

  1. Громадянами Нідерландів за походженням будуть вважатися діти, народжені після 1 січня 1985 року від голландця, одруженого або голландки, яка не перебуває у шлюбі. Народжені поза шлюбом діти повинні бути визнані батьками до народження. Дитина, яку голландка народила від іноземця за межами країни, також отримує громадянство за народженням.

    Дитина також буде вважатися громадянином країни, якщо він народжений на Арубі або в Нідерландські Антильські острови від іноземних громадян-резидентів, батько одного з яких народився в Нідерландах.
  2. Найпростішим і швидким способом отримати громадянство Нідерландів є процедура вибору, що представляє собою спрощену натуралізацію. Ця можливість дається іммігрантам другого покоління і іммігрантам старшого віку, які проживають в країні протягом довгого часу.
  3. Щоб отримати голландське громадянство в порядку натуралізації, ви повинні бути повнолітнім, мати постійне місце проживання в Нідерландах або дозвіл на проживання постійного характеру. Крім того, ви повинні постійно прожити в країні, Нідерландські Антильські острови або Арубі протягом 5 років. Претендент на отримання громадянства має бути достатньою мірою інтегрований в голландське суспільство, розуміти, писати і говорити голландською мовою. У деяких випадках, наприклад, якщо заявник є особою без громадянства або перебуває у шлюбі з громадянином країни, термін натуралізації може бути скорочений до 3 років.
  4. Особи, які не досягли повноліття, можуть отримати громадянство, якщо вони зазначені в заяві батьків. При цьому 16 і 17-річні підлітки повинні підтвердити своє активне згоду на натуралізацію, а діти у віці від 12 до 15 років можуть заперечувати проти неї.

    Відновити втрачене громадянство можуть колишні громадяни Нідерландів, які мають посвідку на проживання і прожили в Королівстві Нідерландів не менше 1 року.