Як отримати громадянство ОАЕ

Як отримати громадянство ОАЕ

В Об’єднаних Арабських Еміратах питання громадянства регулюються Законом про громадянство № 17. При об’єднанні окремих еміратів їхні мешканці отримали громадянство ОАЕ. На жаль, після цього отримати його вкрай складно.

Вам знадобиться

- Нерухомість в ОАЕ;
- Робота в ОАЕ

Інструкція

  1. У світі існує кілька способів отримання громадянства. Необхідно розглянути їх стосовно ОАЕ. Перший і найпоширеніший спосіб — за народженням, тобто дитина, народжена на території країни, отримує громадянство автоматично. Так от, в Еміратах він не діє. Дитині дають візу і право проживання в ОАЕ на певних умовах. Єдиний виняток з цього правила: якщо батьки дитини не відомі, він отримує громадянство ОАЕ.
  2. Отримання громадянства за походженням більш ймовірний спосіб стати законним жителем країни. Тобто громадянство дається дитині, одним з батьків якої є громадянин ОАЕ. Не важливо, народжений дитина в ОАЕ або за її межами, тут важливий факт спорідненості. Головне — офіційно узаконити відносини спорідненості між дитиною і батьком-громадянином ОАЕ.
  3. Деякі жінки мріють вийти заміж за араба і залишитися в Еміратах назавжди. Але не все відразу. Вони мають право на отримання громадянства тільки через 3 роки проживання в країні, і з умовою, що вони відмовляються від попереднього громадянства. Якщо Міністерство Внутрішніх Справ схвалить заявку, зусилля не марні! Цікаво, що для чоловіків такий спосіб не діє. Тобто він може одружитися і прожити в щасливому шлюбі з арабка все життя, але так і не стати громадянином ОАЕ.
  4. Натуралізація — вступ до громадянства за бажанням. На цей «привілейований» спосіб мають право лише мешканці Бахрейна, Катару і Оману, які прожили на території Еміратів не менше 3 років. Інші особи арабського походження повинні жити в ОАЕ не менше 7 років.
  5. Але можливо і не потрібно воно, це громадянство? Адже в Еміратах можна жити і без нього. Існує таке поняття як «вид на проживання» або резидентська віза. Його можна придбати, ставши власником житла на території ОАЕ. Вид на проживання дається строком на 3 роки з постійним продовженням через посольство. Крім власника житла таку візу набувають близькі члени його сім’ї (чоловік, дружина, неповнолітні діти). Особам, які працюють в компаніях на території ОАЕ, видається така ж віза резидента.

Зверніть увагу

В Еміратах розмежовують поняття «громадянство» і «паспорт». Для них паспорт всього лише документ, що засвідчує особистість, але ніяк не атрибут громадянства.

Корисні поради

В ОАЕ практично рівні закони для громадян і тимчасово проживаючих.