Як отримати громадянство Португалії


 

Португалія — ​​країна, що входить до складу Євросоюзу. Для людини, що стала її громадянином, відкриваються нові можливості і перспективи не тільки як для мандрівника, а й як для бізнесмена. Отримання громадянства Португалії можливо на декількох підставах.



Вам знадобиться

— проживання на території Португалії не менше 6 років;
- Документ про успішно зданому мовному іспиті;
- Апостіллірованное і завірене свідоцтво про народження;
- Апостильована і завірена довідка про відсутність судимостей;
- Сума в 160 євро.

Інструкція

  1. Ви можете подати заявку на отримання португальського громадянства, проживши в країні не менше 6 років. При цьому перебування в Португалії має бути безперервним і легальним. Таке перебування забезпечують: робочі візи, візи возз’єднання сім’ї, візи тимчасового проживання. Із загального часу перебування віднімається час відпусток, проведених поза країною. Наступне підставу подачі заявки — шлюб з громадянином Португалії, що продовжився більше трьох років. Також заявкою може слухаючи прохання політичного притулку на території Португалії (біженці).
  2. Щоб подати заяву на отримання громадянства, здайте мовний іспит. Зареєструйтеся на порталі, створеному міністерством освіти Португалії (інформація — http://portal.mec.gov.br/ ( http://portal.mec.gov.br/ )). Реєстрація починається за місяць до вказаної дати здачі іспиту, який проводиться кожного триместр. Місцем проведення буде найближча до вас середня школа. Для успішного проходження випробування треба набрати 51% правильних відповідей (рівень 4-го класу середньої португальської школи). Результати ви можете дізнатися на сайті через два тижні.
  3. Поставте апостиль на своє свідоцтво про народження. Ця процедура проводиться в РАГСі, де його видавали. Таким чином, воно стає документом міжнародного формату.
  4. Отримайте два зразки довідки про відсутність судимостей. Запитайте даний документ в Управлінні внутрішніх справ на території вашого регіону. У Генеральній прокуратурі поставте на довідки апостиль.
  5. Зібравши необхідні документи, зверніться в спеціальне бюро для перекладу документів на португальську мову. Після цього завірте їх в Консульстві РФ на території Португалії.
  6. Віднесіть документи в Консерваторію записи цивільних актів, що діє на території вашого регіону проживання. Час очікування відповіді варіюється від 6 місяців до року. В результаті вам прийде лист з підтвердженням вашої заявки або зі списком додаткових документів, які треба буде пред’явити.
  7. Якщо ви подаєте прохання про політичний притулок на території Португалії, необхідно буде надати реальні докази того, що в рідній країні вас гнітять і переслідують. Спочатку для проживання вам нададуть спеціальний табір для біженців, в якому ви проведете від півроку до двох років, поки з’ясовуються обставини вашого звернення за притулком. За цей час ви зможете ознайомитися з мовою для подальшої здачі іспиту.

Зверніть увагу

Довідка про відсутність судимостей дійсна тільки протягом двох місяців.