Як отримати громадянство РФ

Як отримати громадянство РФ

Порядок отримання громадянства Російської Федерації регулює Закон РФ про громадянство. У 2003 році в цей закон були внесені поправки, які спростили процес отримання громадянства РФ для окремих груп людей.

Інструкція

  1. Звернутися із заявою на придбання громадянства Російської Федерації має право іноземний громадянин, або особа без громадянства, на момент подачі заяви є дієздатною і повнолітнім, тобто досягли 18 років.
  2. На момент звернення термін постійного проживання громадянина на території РФ з моменту отримання ним посвідки на проживання повинен бути не менше 5 років. Якщо протягом 5 років людина відсутній в Росії більше, ніж 3 місяці, цей термін не буде вважатися безперервним.
  3. Наступним умовою для набуття громадянства є обов’язкове дотримання законодавства і конституції Російської Федерації.
  4. Крім того, особа, що претендує на отримання громадянства РФ, має в достатній мірі володіти російською мовою.
  5. Також необхідною умовою для отримання громадянства є наявність у людини законного джерела доходів.
  6. Спрощені умови для отримання громадянства РФ мають громадяни, які закінчили вищі або середні спеціальні навчальні заклади в Росії. Ці умови дійсні для громадян держав колишнього Радянського Союзу, які проходили навчання після 01.07.2002.
  7. Крім того, спрощені умови для отримання громадянства існують для іноземних громадян, не менше 3 років перебувають у шлюбі з громадянином Росії.
  8. Для осіб, які мають високі досягнення у галузі культури, науки, техніки, термін постійного проживання на території РФ може бути скорочений до року. Те ж саме відноситься до біженців та громадянам, які отримали в Росії політичний притулок.
  9. Крім того, для громадян колишнього Радянського Союзу термін проживання в Росії та наявність посвідки на проживання не мають значення в тому випадку, якщо ці громадяни протягом 3 років служили в російських військах.

Зверніть увагу Зверніть увагу

Громадяни, які не мають дозволу на проживання, які переїхали на територію РФ до 01.07.2002, вважаються проживають в Росії з моменту їх реєстрації за місцем проживання.