Як отримати громадянство РФ


 

Особа, наділена громадянством РФ, має ряд переваг перед гостями на території своєї країни. Російське законодавство передбачає можливість подвійного громадянства. Тому будь-який іноземний громадянин, який вирішив отримати громадянство РФ, може це зробити в належному порядку і при дотриманні всіх встановлених правил.


Вам знадобиться

— фотографії;
- Паспорт;
- Трудова книжка;
- Медичні довідки;
- Дозвіл на тимчасове проживання в РФ;
- Свідоцтво про шлюб;
- Довідка про доходи;
- Документ, що підтверджує володіння російською мовою.

Інструкція

  1. Громадянство РФ можна оформити в громадському або спрощеному порядку. Ці порядки регламентовані ст. 14 закону «Про громадянство РФ» (термін розгляду — до 6 місяців) і ст. 13 (термін розгляду — до 1 року).
  2. Якщо ви є громадянином Республіки Казахстан, Киргизстан чи Білорусь, для оформлення громадянства РФ орієнтуйтеся на Міжнародну угоду з Російською Федерацією. У вас є законні шанси отримати необхідну паспорт протягом трьох місяців.
  3. Існують також особи, які є громадянином РФ по визнанню. У разі постійного проживання на території РРФСР до 6 лютого 1992 року, ви маєте право довести, що зізнаєтеся громадянином РФ, якщо офіційно не відмовлялися від отримання громадянства. Визнати своє право ви можете, на сьогоднішній день, виключно звернувшись до суду.
  4. Отримати російське громадянство за спрощеною формою мають право випускники вищих і середніх професійних навчальних закладів, що знаходяться на території Росії. Також до даної категорії осіб відносяться громадяни, один з батьків яких є громадянином Росії, які постійно проживають на території своєї країни. При цьому «спрощення» означає відсутність необхідності отримати посвідку на проживання.
  5. Заява на отримання громадянства РФ вам треба подавати в Консульський відділ Дипломатичного представництва РФ на території вашого нинішнього держави. До заяви прикладіть 3 фотографії розміром 3х4 см., копію паспорта, копію ТК, копію закордонного паспорта, копію диплома про закінчення навчального закладу, копію свідоцтва про шлюб, довідку про доходи, копію документа, що підтверджує володіння російською мовою. Також додається квитанція про оплату мита.
      
  6. Для громадян, які не входять до списку осіб, здатних отримати громадянство РФ у спрощеному порядку, першим кроком в даному напрямку є отримання виду на проживання на території Росії. Воно видається строком на 5 років і може продовжуватися необмежену кількість разів. Якщо ви плануєте, в подальшому, оформлення громадянства, вам необхідно постійно проживати на території РФ протягом 5 років.
  7. Для отримання посвідки на проживання, необхідно надати наступні документи: 3 фотографії (3,5 х4, 5 см), паспорт, заяву, отримане раніше дозвіл на тимчасове проживання, довідку про доходи та виписку з банківського рахунку, медичні довідки. Заява необхідно подати в ФМС Росії.