Як отримати громадянство Росії громадянам Таджикистану

Як отримати громадянство Росії громадянам Таджикистану

Як отримати громадянство Росії громадянам Таджикистану? Отримання громадянства чітко прописано в законодавстві РФ. Що б добитися бажаного, необхідно чітко дотриматися процедури набуття громадянства і надати всі, необхідні документи в зацікавлені органи. Поряд з дотриманням формальних процедур потрібно пам’ятати про важливість соціалізації на новій Батьківщині, що часом набагато важче ніж підготовка документів.

Інструкція

  1. Іноземні громадяни мають право на отримання російського громадянства за спрощеною схемою у випадках: наявності хоча б одного з батьків, що проживають в РФ і мають громадянство Росії. Особи, які проживали в республіках колишнього СРСР і не отримали іншого громадянства після розпаду СРСР. Які народилися на території РРФСР і мали громадянство СРСР. Проживають в РФ і що перебувають у шлюбі з громадянином РФ. Ветерани Великої Вітчизняної війни. Громадяни республік колишнього СРСР, які отримали середню професійну або вищу освіту на території РФ після 1 липня 2002 р. та ін
  2. Для отримання громадянства РФ, в міграційну службу необхідно подати заяву, з проханням про прийом до громадянства РФ написане в двох примірниках. Один з документів підтверджує наявність законного джерела доходу (декларація стосовно податків на доходи, довідка з місця роботи, пенсійне свідоцтво т.д.). Документ свідчить про відмову від громадянства іноземної держави. У даному випадки Республіки Таджикистан. Який видається, дипломатичною або консульською установою в РФ. Документ, що підтверджує володіння російською мовою на достатньому рівні для спілкування в мовному середовищі. Таким підтвердженням, може стати диплом або атестат про освіту, виданий до 1991р. на території СРСР, а після 1991р. на території РФ. При відсутності документа про освіту закон дозволяє пройти державне тестування з російської мови та надати відповідний сертифікат. Від надання документів про ступінь володіння мовою, звільнені чоловіки після 65 років і жінки досягли 60 років. Так само необхідно надати паспорт громадянина іноземної держави, свідоцтво про народження, свідоцтво про зміну установчих даних (про шлюб, про розірвання шлюбу тощо) Три фотографії заявника 3 x 4 см. Квитанцію про сплату податкового збору у розмірі 2000 р.