Як отримати громадянство Таїланду

Як отримати громадянство Таїланду

Серед безлічі країн, в які перебираються на постійне місце проживання співвітчизники, є і Таїланд. Одних він приваблює своїм кліматом, інших — культурою, треті отримують задоволення від споглядання природних ландшафтів. Як же оформити в Таїланді громадянство?

Інструкція

  1. Існує не один спосіб отримати постійне місце проживання в Таїланді. Для цього необхідно: виправити довгострокову візу Таїланду, прожити там не менше 3 років, потім отримати посвідку на проживання. Тільки проживши в країні не менше 10 років з видом на проживання, ви можете отримати громадянство. Вид на проживання можна оформити у відділі поліції по роботі з іноземними громадянами в консульстві Таїланду. Щороку візу, одержувану з видом на проживання, треба буде продовжувати — дається вона строком на один рік.
  2. До претендентів, крім наявності посвідки на проживання, пред’являються досить високі вимоги: постійне проживання в Таїланді не менше 5 років, вік не менше 21 року, знання тайської мови, хоча б основ, відсутність судимостей в межах Таїланду. Необхідно також мати оплачені квитанції за оформлення всіх документів (у сумі близько 10 000 бат).
  3. Як отримати посвідку на проживання? Один з популярних способів — відкриття власного бізнесу. Зауважте, що віза ще не дає права на роботу — для цього буде потрібно окремий дозвіл, який, в свою чергу, не забезпечує права перебувати в країні. Щоб працювати, вам знадобляться обидва документи. Можна отримати посвідку на проживання, якщо ви входите до керівництва (це обов’язкова умова!) Компанії, що відкриває в Таїланді представництво або дочірню компанію, або берете участь в інвестиційному проекті при розмірі інвестицій не менше 200 000 $.
  4. Ще один варіант — укладення шлюбу з громадянином (громадянкою) Таїланду. Тут є свої складності: іноземка, яка виходить заміж за тайця, отримує дозвіл на проживання і перспективу отримати громадянство відразу, тоді як іноземець, що одружився на тайці, отримує тільки вид на проживання і право на роботу, причому його дружина громадянство втрачає. Тільки проживши разом 12 років, подружжя отримають право подати документи на отримання громадянства. Їхні діти громадянства не мають, але отримують його зазвичай без ускладнень.
  5. Можна отримати посвідку на проживання, якщо ви плануєте вчитися в Таїланді: іноземцям можна отримувати початкову, середню та вищу освіту, брати участь у науковій діяльності.
  6. Крім того, Таїланд дає право отримати посвідку на проживання експертам, радникам, місіонерам та іншим державним службовцям, які мають цінність для уряду Таїланду, а також людям, які вийшли на пенсію після досягнення певного віку та отримують її в своїй країні.