Як отримати громадянство Угорщини

Як отримати громадянство Угорщини

Угорщина розташована в Центральній Європі і межує з Україною, Румунією, Хорватією, Сербією, Словенією. Словаччиною та Австрією. З 2004 року країна входить ЄС. Для того щоб стати громадянином Угорщини, необхідно мати дозвіл на проживання. Існує кілька варіантів його отримання.

Вам знадобиться

- Зареєструвати фірму;
- Вступити на курси мови;
- Отримати вид на проживання;
- Прожити в країні 8 років;
- Подати документи на громадянство.

Інструкція

  1. Отримати посвідку на проживання ви зможете, якщо станете власником компанії (ТОВ або ІП) на території Угорщини чи вступите на курси мови.
  2. Зареєструйте фірму. У вас має бути, як мінімум, 2 засновника. Це займе близько 6 днів. Отримайте первинний комплект документів. Через місяць вам надішлють свідоцтво про реєстрацію. Вартість реєстрації підприємства складає близько 2500 доларів США і включає надання поштового та юридичної адреси, держмито, витрати на адвоката, відкриття особистого й корпоративного рахунків і повний пакет документів з податковим номером на компанію. На момент реєстрації фірми типу ТОВ, внесіть половину статутного капіталу. Це близько 7000 доларів США. Після остаточної реєстрації, ви зможете отримати гроші назад.
  3. Відкрийте компанію у формі ВП. У цьому випадку теж потрібно 2 засновника. Реєстрація ІП забере у вас стільки ж часу, скільки і реєстрація ТОВ. Заплатіть 2500 доларів США. Однак у цьому випадку вам не потрібно буде вносити статутний капітал.
  4. Після того, як ваше підприємство буде зареєстровано, і ви отримаєте пакет документів, дочекайтеся свідоцтва про остаточну реєстрації компанії. На це піде близько 2 місяців. Воно необхідне для отримання візи ТМ-5. Вид на проживання оформляється протягом 7-10 днів.
  5. Майте на увазі, що сім’я директора компанії отримує вид на проживання автоматично (крім дітей старше 18 років). Повнолітні діти та інші родичі для отримання документа повинні теж займати директорські посади. Спочатку ви отримаєте тимчасовий вид на проживання на 1 рік. Після його отримання ви можете проживати в Угорщині чи Росії. Через рік продовжите його. Через 3 роки ви зможете отримати постійний вид на проживання. Заплатіть 700 доларів США на сім’ю, і по 20 доларів за марки держмита на кожну людину і підіть в поліцію (всією сім’єю, включаючи маленьких дітей). Там вам оформлять необхідні документи.
  6. Найшвидшим і дешевим способом отримання посвідки на проживання є зарахування на курси угорської мови. Вирушайте в Будапешт і запишіться в один з навчальних закладів. Середня вартість становить 1000 доларів США. Підберіть нерухомість і укладіть договір оренди. Отримайте документи про зарахування на курси. Повертайтеся додому, і віднесіть всі папери в консульський відділ посольства Угорщини. Вам видадуть спеціальну візу для отримання ВНЖ. Коли ви повернетеся в Будапешт, заплатіть 700 доларів США. Вам оформлять вид на проживання за 10-12 днів.
  7. Проживши в Угорщині 8 років, ви зможете звернутися за громадянством. Якщо ви не маєте судимостей, забезпечені місцем проживання та засобами до існування, пройшли тестування з конституційним знань та угорської мови, ви можете стати громадянином Угорщини. Для отримання угорського громадянства, вам не потрібно буде відмовлятися від наявного громадянства!
  8. Прийміть присягу або принесіть клятву вірності перед мером. Подайте заяву на отримання громадянства в місцевий судовий офіс, консульство або в відповідальний підрозділ (Міністерства Юстиції та Громадської Адміністрації). Компетентне підрозділ підготує документи і направить їх міністру. У Міністерстві ваші документи будуть перебувати протягом 3 місяців, після чого їх направлять Президенту, який і ухвалить рішення про надання вам громадянства.