Як отримати громадянство Україні в якості другого громадянства


 

Отримання громадянства України регулюється законом «Про громадянство». У ньому зазначено цілий список всіх необхідних умов. Одне з них — це відмова від свого попереднього громадянства. Так що отримати українське в якості другого не можна.


Інструкція

  1. Іноземці або особи без громадянства повинні виконувати декілька умов. По-перше, їм необхідно визнати Конституцію України та її закони, дотримуватися їх. По-друге, в обов’язковому порядку подається спеціальна декларація, яка підтверджує відсутність будь-якого іншого громадянства.
  2. Наступним обов’язковою умовою є постійне проживання на території України терміном не менше п’яти років. Проте в даному випадку бувають і винятки: відпадає потреба жити в країні якийсь час, якщо заявник перебуває у шлюбі з громадянином України на протязі двох років.
  3. Крім того, процедуру отримання громадянства України буде передувати видача дозволу на імміграцію. І ось отримати його не так вже й просто, оскільки даний документ надається тільки в межах квоти. До речі, вона прямо залежить від тієї категорії, до якої належить людина. Як правило, в ці категорії входять саме ті особи, отримання громадянства яких буде знаходитися в інтересах країни: наприклад, фахівці з затребуваною професією, діячі науки і мистецтва, великі інвестори і так далі.
  4. Заявник також повинен мати досить високим рівнем знання української мови. Правда, в законі про громадянство є невелика обмовка: виконання вимоги не є обов’язковим для тих осіб, які володіють фізичними недоліками, що утрудняють вивчення мови.
  5. Іноземець, який претендує на українське громадянство, повинен забезпечити собі джерело існування, не суперечить законам країни. Тобто заявник обов’язково повинен мати роботу або якісь соціальні виплати. Майте на увазі, що даний пункт не відноситься до біженців.
  6. Зверніть увагу на те, що процедура отримання громадянства України може бути двох видів: прискорена і звичайна. У першому випадку ви укладетеся в строк до одного місяця. Однак така процедура доступна не всім, лише особам, які мають прямих родичів — українських громадян. Другий вид отримання може зайняти куди більш тривалий час — близько року. Зазначений строк може бути скорочений лише у зв’язку з деякими обставинами, наприклад, якщо заздалегідь було оформлено дозвіл на проживання.

Корисні поради

Для отримання повного списку документів, які потрібні для подачі заяви, зверніться до Міністерства Закордонних Справ чи посольство.