Як отримати громадянство в іншій країні

Як отримати громадянство в іншій країні

Існує безліч ситуацій, для яких може знадобитися подвійне громадянство або друге громадянство. Але у різних країн — різні вимоги до його оформлення. Як же отримати громадянство іншої країни в разі потреби?

Інструкція

  1. Вивчіть базові принципи законодавства тієї країни, громадянство якої ви хочете отримати.
  2. Найміть репетиторів, запишіться на курси або самостійно вивчите мову цієї країни. Підготуйтеся до тестування на знання мови. У деяких країнах потрібно і знання звичаїв і особливостей держави. Підготуйтеся до тестування з країнознавства.
  3. Оселіться в цій країні або отримайте робочу візу, яку необхідно буде продовжувати кожні півроку. Це особливо актуально для отримання статусу громадянина в країнах колишнього соцтабору. Протягом тривалого терміну (від 3 до 12 років, в залежності від держави) проживайте на території країни, залишаючи її тільки на термін, обумовлений в контракті або відповідно до законів про імміграцію.
  4. Відмовтеся від російського громадянства, якщо ви зібралися отримати громадянство, наприклад, Україна чи Білорусі. Купуйте нерухомість і влаштуйтеся на роботу. Отримайте вид на проживання, продовжуючи його кожні півроку. Через 5 років в Україну (і через 7 — в Білорусії) ви отримаєте громадянство.
  5. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні великими грошовими сумами, то для вас процедура отримання громадянства (особливо в ЄЕС) буде значно спрощена. Інвестуйте в економіку країни, громадянство якої ви хочете отримати, від € 500.000 (у Болгарії) до € 2.000.000 (в Австрії). Купуйте акції або державні облігації цієї країни і підтвердіть факт покупки в консульстві або в імміграційній службі, а також в податкових органах.
  6. Якщо ви плануєте отримати громадянство Фінляндії, то, тільки отримавши роботу в цій країні, вам нададуть цей статус, так як прискорення процедури його отримання через інвестиції в економіку в цій країні не передбачені. Через 5 років після оформлення трудових відносин подайте прохання на ім’я президента Фінляндії, щоб отримати громадянство.
  7. Якщо ви збираєтеся отримати громадянство традиційних «емігрантських» країн (Австралія, Канада), це можливо за умови наявності у вас затребуваною в цих країнах професії, знання англійської мови, проживання на їх території протягом 3-х (Канада) або 4-х ( Австралія) років. Якщо ви не бажаєте чекати кілька років, інвестуйте в економіку цих держав обумовлені їхнім законодавством суми.
  8. Отримайте імміграційну візу для поїздки в США. Якщо у вас є родичі в цій країні, або ви — висококваліфікований спеціаліст, то американська влада видадуть вам «грін-карт» (статус постійного резидента). Через 5 років, за умови проходження тестування з країнознавства та мови, можна буде отримати і громадянство США.