Як отримати громадянство в іспанії

Як отримати громадянство в іспанії

З кінця ХХ століття Іспанське королівство зробило значний крок в економічному розвитку. Це природним чином спричинило за собою приплив у країну іммігрантів, що бажають покращити матеріальну сторону свого життя, або насолодитися принадами цивілізованого суспільства. Проживши якийсь час на території Іспанії, деякі наважувалися зробити спробу отримати громадянство Королівства.

Вам знадобиться

Нерухомість в Іспанії

Інструкція

  1. Отримайте дозвіл з правом роботи. Цей спосіб легального проживання в Іспанії в докризовий час був одним з найпопулярніших. Досить було мати на руках трудовий контракт, в якому працедавець прописував свої зобов’язання щодо збереження робочого місця.
  2. Стати власником бізнесу в Іспанії. Для того, щоб отримати візу необхідно буде довести, що бізнес не тільки працює, але і приносить прибуток, забезпечуючи ринок додатковими вакантними місцями.
  3. Отримайте візу без права на роботу. Однак, вимоги до претендентів в цьому випадку не м’якше: наявність власної нерухомості на території Королівства і рахунки в банку із сумою, достатньою для проживання. Це близько 75000 доларів в рік.
  4. Як отримати громадянство в іспанії
    Стати студентом іспанського університету. Необхідно мати власне житло і довідку з банку, що підтверджує платоспроможність.
  5. Отримайте подвійне громадянство. Згідно з Конституцією Королівства, громадяни низки країн, що є колишніми колоніями Іспанії, мають право на отримання ПМЖ в тому випадку, якщо доведуть свою фінансову спроможність. До таких країн належать Андорра, Аргентина, Болівія, Гватемала, Домініканська Республіка, Колумбія, Коста-Ріка, Нікарагуа, Перу, Парагвай, Португалією, Філіппіни, Чилі, Еквадор, Екваторіальна Гвінея.

Зверніть увагу

Для того, щоб житель Росії отримав громадянство в Іспанії, він повинен легально прожити на її території 10 років. Винятки становлять ті, хто тут народився, але з яких-небудь причин покинув країну, або складається в законному шлюбі з громадянами Іспанії. Для них термін постійного перебування становить 1 рік.

На сьогоднішній день відсоток схвалених дозволів на візу з правом роботи дуже низький. Пов’язано це з нестабільним економічним становищем у країні, в результаті якого істотно скоротилася кількість робочих місць навіть для корінних жителів країни.

Отримати постійну резиденцію в Іспанії, маючи подвійне громадянство, можна вже через 2 роки легального проживання в країні.

Корисні поради

Покупка нерухомості в Іспанії дає право на користування мультивізою тривалістю 90 днів. Ця перевага багато підприємців використовують, як шанс отримати громадянство Королівства. За такий нетривалий термін вони піднімають свою справу, вкоренилася в рядах місцевих бізнесменів.