Як отримати громадянство в Киргизстані

Як отримати громадянство в Киргизстані

Киргизстан — республіка, яка знаходиться на північному сході Азії. Столиця республіки Киргизстан — Бішкек. Киргизстан сьогодні — це одне з наймальовничіших місць у всій Центральній Азії. Набуття громадянства Киргизстану можливо в ряді випадків.

Інструкція

  1. Якщо ви не народилися в Киргизстан, що є однією з підстав для видачі громадянства, зверніться до посольства республіки з клопотанням про видачу громадянства Киргизької республіки. Загальний порядок такий: ви можете отримати громадянство, якщо до моменту подачі заяви ви прожили безперервно на території республіки 5 останніх років. Безперервним вважається термін, якщо ви виїжджали за територію республіки не більше ніж на 3 місяці за один рік.
  2. Також пам’ятайте, що ви повинні володіти державною мовою республіки на рівні, достатньому для вільного спілкування. Конкретний порядок визначення цього рівня дізнайтесь в самому посольстві. Також надайте в посольство документ, що підтверджує наявність у вас джерела для існування. Врахуйте, що, клопочучись про громадянство, ви зобов’язуєтеся дотримуватися законодавства і Конституції Киргизької Республіки.
  3. Враховуйте також, що необхідний термін проживання в республіці може бути скорочений до трьох років, на основі виконання деяких умов. Наприклад, якщо ви перебуваєте в шлюбі з людиною, яка є громадянином Киргизстану. Або ви маєте високі досягнення у галузі культури, науки, техніки, а також кваліфікацію чи професію, яка затребувана в Киргизстані. Можете розраховувати на скорочення терміну і в тому випадку, якщо ви займаєтеся інвестуванням у пріоритетні галузі економіки Киргизстану. Порядок інвестування, включаючи розмір інвестицій, затвердіть в посольстві. Ще одне умови для зміни терміну — визнання громадянина біженцем у відповідності до законів Киргизстану.
  4. Якщо ви маєте хоча б одного з батьків, який є громадянином Киргизстану, або ви народилися в Киргизії під час існування СРСР і були його громадянином, або відновлюєте громадянство республіки, зверніться з клопотанням до посольства у спрощеному порядку. У такому випадку термін перебування може бути скорочений до одного року.
  5. Також пам’ятайте, що при подачі документів для визначення громадянства Киргизької Республіки, тобто встановлення факту належності до нього, ви повинні сплатити консульський збір у розмірі 30 доларів США.