Як отримати громадянство Євросоюзу

Як отримати громадянство Євросоюзу

Європейський союз приваблює своєю стабільністю. Все більше людей хочуть проживати і отримати громадянство в ньому. Під цим мається на увазі наявність паспорта в будь-який з 27 країн Євросоюзу.

Вам знадобиться

Підстава, завдяки якому Ви маєте право на отримання громадянства.

Інструкція

  1. Щоб отримати громадянство, необхідно певний час легально прожити в країні-члені Євросоюзу. Слід зауважити, що єдиного положення по цензу осілості немає, він варіюється від 3 до 10 років для різних країн. При виборі місця проживання потрібно керуватися, насамперед, рівнем вашої інтегрованості з цією державою, а також одним із критеріїв повинна бути надійність, яка підвищує ймовірність досягнення потрібного вам результату. І не потрібно забувати про історико-географічної зв’язку з країною проживання.
  2. Вид на проживання — один з легальних способів проживання. Для отримання посвідки на проживання вимагаються обгрунтовані причини, такі як ведення бізнесу, на підставі робочого контракту або обгрунтована необхідність постійно знаходиться в Євросоюзі. Також ви повинні бути не судимі і не мати нерухомості чи бізнесу за місцем вашого постійного проживання. У людини, яка отримала дозвіл на проживання, збільшується обсяг правових можливостей, які мало чим відрізняються від прав громадян даної країни. Тим не менш, варто відзначити, що в кожній з країн ЄС до різних категорій іноземних мігрантів вимоги для переходу в той чи інший юридичний статус відрізняються.
  3. Також громадянство можна отримати в будь-який з країн Євросоюзу за фактом народження, через усиновлення, через шлюб батьків, через заяву на основі передбачених законом країни причин, а також через шлюб з громадянином Євросоюзу. В останньому випадку варто враховувати різні умови в кожній з країн Євросоюзу. Наприклад, в Австрії на підставі шлюбу потрібно прожити 2 роки, Німеччини — 3, а в Данії — 4. А ось у Великобританії, не дивлячись на її консервативність, подружжя тих, хто вже отримав дозвіл на роботу, мають таке ж право в’їзду на територію країни.