Як отримати громадянство

Як отримати громадянство

У більшості країн іноземець, якщо він відповідає певним критеріям, може отримати постійний вид на проживання. Це дає йому право проживання в країні, проте, він залишається обмежений у правах порівняно з громадянами. Наприклад, він не може голосувати і бути обраним, а також не має права займати ряд посад, у деяких країнах його не приймуть, наприклад, на роботу в школу або в поліцію. Але для людини, народженої в іншій країні, існує можливість отримати громадянство за певних умов.

Вам знадобиться

- Паспорт;
- Документ про офіційне перебування в країні;
- Документи, що підтверджують доходи або родинні зв’язки з громадянами країни.

Інструкція

  1. Дізнайтеся умови отримання громадянства вибраної вами країни. Вони можуть бути дуже різними. У європейських країнах зазвичай потрібен певний термін прожити на території, бути інтегрованим у суспільство — мати роботу або сімейні стосунки з громадянином країни, бути законослухняним, знати місцеву мову. У деяких, країнах, наприклад, у Швейцарії, вимоги жорсткіші — наприклад, потрібно жити кілька років в одному кантоні, якщо ви переїжджаєте, то термін очікування громадянства подвоюється.

    Є країни, де отримання громадянства дуже складно. Приклад — Японія, де більшість натуралізованих іноземців змогли отримати свій статус лише після шлюбу з місцевим жителем. У ряді країн необхідна вимога — це певне віросповідання. Наприклад, громадянство Саудівської Аравії може отримати тільки мусульманин.
  2. Дізнатися, чи допускає обрана вами країна подвійне громадянство. Наприклад, для того, щоб стати громадянином Німеччини, Україна чи Японії, вам доведеться відмовитися від того ж статусу в Росії. У цьому випадку необхідно ще раз обміркувати своє рішення, так як прийняття громадянства тягне за собою не тільки права, але й обов’язки перед вашою новою батьківщиною.
  3. Зберіть документи, необхідні для отримання бажаного статусу. Крім російського паспорта, ви повинні будете пред’явити офіційній владі вид на проживання, свідоцтво про народження, в ряді випадків також свідоцтва про народження батьків, їх свідоцтво про шлюб, довідку про несудимість в рідній країні, документи про ваші доходи, свідоцтво про шлюб і народження дітей . Всі документи російською повинні бути переведені на місцеву мову і завірені нотаріусом або спеціальним перекладачем.
  4. Подайте документи на отримання громадянства. Зазвичай їх приймає міністерство чи відомство, яке займається імміграцією. Розгляд ваших паперів, швидше за все, займе багато часу, іноді до декількох років. Можливо, співробітники імміграційних служб призначать вам зустрічі та інтерв’ю, щоб краще зрозуміти ваші мотиви для отримання громадянства.