Як отримати китайську візу

Як отримати китайську візу

За «Закону КРН про контроль над в’їздом іноземців» громадянам Російської Федерації потрібно оформлення візи в Китай. Виділяються декілька видів китайської візи, для отримання кожного з яких потрібний відповідний пакет документів.

Інструкція

  1. Підготуйте закордонний паспорт. У закордонному паспорті повинна бути одна чиста сторінка для проставлення китайської візи. Термін його дії повинен бути не менше 6 місяців з дня закінчення поїздки.
  2. Отримайте запрошення від китайської сторони.Віза в Китай з метою туризму вимагає запрошення від туристичної фірми, зареєстрованої в Китаї (треба придбати путівку) або від готелю, де заброньовані місця на весь період перебування в країні. Навчальна віза надається при наявності оригіналу та копії заявки на прибуття іноземців до Китаю (JW201 або JW202), видана китайським ВУЗом.

    Китайська віза для відвідин родичів, що проживають в країні, видається при наданні запрошення від них.

    Для оформлення робочої і комерційної віз знадобиться запрошення від китайської організації, в якому вказується ім’я та прізвище запрошеного російською та англійською мовами, номер закордонного паспорта, мета поїздки, час перебування в країні.
  3. Зберіть інші документи.

    Віза в Китай з метою навчання вимагає наявність оригіналів та копій повідомлення про надходження в китайський ВУЗ та медичної довідки про здоров’я іноземця.

    Для робочої візи — оригінал і копія дозволу на здійснення трудової діяльності в Китаї, видане Міністерством праці КНР або підтвердження на право організації запрошувати в країну іноземних громадян, яке видається Управлінням у справах іноземних фахівців. А також медична довідка.

    Для комерційної візи — оригінал запрошення 1 ступеня від китайської організації в разі оформлення багаторазової візи на рік або оригінал запрошення 2 ступеня від організації для отримання багаторазової візи на півроку.

    Для поїздки в Китай з дітьми потрібна копія свідоцтва про народження, завірена нотаріусом довіреність від одного батька / батьків у випадку, якщо дитина їде з одним з батьків чи з третіми особами, а також копія паспорта довірителя.
  4. Зробіть кольорову фотографію. Фотографія розміром 3х4 або 3,5 х4, 5 необхідна для вклеювання в анкету. Для відвідин Китаю разом з дітьми знадобиться кольорова фотографія кожної дитини.
  5. Заповніть анкету для Посольства КНР. Складається анкета російською, китайською або англійською мовою вручну друкованими літерами або на комп’ютері. Додаткову анкету доведеться заповнити особам:

    - Не мають російського громадянства, але проживає в Росії;

    - Подорожуючим з дітьми, які вписані в закордонний паспорт;

    - У яких мета поїздки в Китай — робота або навчання.
  6. Надайте всі зібрані документи до Посольства КНР. Консульський відділ Посольства КНР знаходиться в Москві. Візові відділи Генерального консульства КНР є в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Хабаровську і Владивостоку, в яких видається китайська віза.

Зверніть увагу Зверніть увагу

Запрошення не знадобиться для оформлення транзитної візи, якщо перебування в країні триватиме більше 24 годин. Для її отримання потрібно надати закордонний паспорт, фотографію, анкету, квитки в обидва кінці і візу в третю країну (якщо вона потрібна).

Корисні поради

Оформлення візи в Китай не потрібно у випадках, якщо:

- Громадяни РФ приїжджають в Гонконг на термін не більше 14 днів;

- Мається дипломатичний закордонний паспорт;

- Транзит через країну здійснюється протягом 24 годин при наявності квитка та візи в 3-ю країну.