Як отримати квоту на іноземних робітників

Як отримати квоту на іноземних робітників

Незалежно від виду діяльності, якою займається та чи інша компанія, перед її керівництвом стоїть вибір: кого взяти на роботу. Найчастіше підприємці наймають іноземних робітників, що може пояснюватися декількома факторами. По-перше, іноземний працівник може мати набагато кращий рівень підготовки. По-друге, багато іноземців — просто дешева робоча сила.

Інструкція

  1. Для того щоб залучити іноземних робітників, отримаєте відповідний дозвіл. Цього обумовлено в 4 пункті 13 статті Федерального закону від 25 липня 2002 № 115-ФЗ «Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації».
  2. Виняток становлять лише робочі, для приїзду яких на території Росії не потрібна віза.

    Перед тим як отримати дозвіл на здійснення трудової діяльності іноземними особами, вам належить отримати квоту, якщо така встановлена ​​Урядом РФ в 6 пункті 13.1 статті вищеназваного закону.
  3. Для отримання квоти і визначення її розміру, напишіть заяву, в якій опишіть свою потребу як роботодавця у залученні іноземної робочої сили. Подайте даний документ у виконавчі органи державної влади. Про всі повноваження, покладених на цей орган, написано в постанові Уряду РФ від 22 грудня № 783.
  4. Якщо ви хочете заздалегідь дізнатися про те, яка кількість іноземних робітників зможете залучити, загляньте до відповідної постанови Уряду РФ, яке встановлює загальну кількість квот на видачу дозволів іноземним громадянам.
  5. Також подивіться Наказ Міністерства охорони здоров’я Росії, в якому загальна кількість квот розбито по категоріях, професіях, кваліфікацій і спеціальностей. Так що виберіть необхідний пункт, і ви зможете дізнатися максимально можливу кількість іноземних громадян на цій посаді. Пам’ятайте, що один роботодавець може найняти необмежену кількість осіб в рамках заздалегідь встановленої квоти.
  6. У тому випадку, якщо іноземний робітник прибув на територію Росії в безвізовому режимі, вам не потрібно подавати заявку на отримання квоти. Пред’явіть до органу ФМСРФ і орган зайнятості повідомлення про укладення трудового контракту з іноземцем, що володіє відповідним дозволом, і продовжуйте свою діяльність.