Як отримати квоту на роботу

Як отримати квоту на роботу

Якщо у вашій організації або на підприємстві зайняті іноземні працівники, то ви зобов’язані щорічно з 1 січня по 1 травня поточного року подавати до служби зайнятості заявку на отримання квоти на робочу силу в майбутньому році.

Інструкція

  1. Зверніть увагу: відсутність квоти на робочу силу не дає вам права залучати іноземних фахівців і не дозволить вам отримати для них дозвіл на роботу.
  2. Уявіть в службу зайнятості такі документи:

    - Завірену копію свідоцтва про реєстрацію (ОГРН);

    - Завірену копію ІНН;

    - Завірену копію документа про постановку на облік у податкових органах;

    - Завірену копію паспорта;

    - Банківські реквізити;

    - Документи, що встановлюють розмір заробітної плати і регламентують соціальні гарантії;

    - Громадянство, кількість, професії і посади іноземних громадян, яких ви хочете найняти.
  3. Уважно і акуратно заповніть заявку за поданою формою. Виправлення і помарки в заявці не допускаються.
  4. Вкажіть в 1-й графі найменування вашого підприємства, а в графі 2 — види діяльності (відповідно до кодів КВЕД). Третя графа призначена для переліку робочих професій і посад службовців, для яких і залучаються іноземці. В 4-й графі вкажіть коди вкпр за професіями і посадами.
  5. У 5-й графі вказується чисельність іноземних громадян, які залучаються за професією. Ця цифра повинна співпадати з цифрою, яку ви вкажете в графі 10. Графи 6-11 призначені для вказівки:

    - Загальної чисельності працівників на підприємстві;

    - Чисельності іноземних громадян, що працюють на вашому підприємстві;

    - Чисельності іноземних громадян, які будуть продовжувати працювати в наступному році (відповідно до укладених раніше договорів);

    - Додаткових потреб у російських та іноземних працівниках.
  6. 12-я і 13-а графи призначені для зазначення країни, з якої планується залучення іноземців для роботи та коду країни по ОКСМ. 14-я — для позначення терміну, на який планується залучати іноземну робочу силу (не повинен перевищувати 12-ти місяців). 15-я — для вказівки розміру зарплати (у рублях).
  7. Графи з 16-ї по 19-ю повинні містити інформацію про кількість одиниць житла, що надається іноземним фахівцям. Якщо житло надаватися не буде, виберіть «ні». У графах 20 і 21 вкажіть чисельність іноземних фахівців, у яких вже є медична страховка, і чисельність тих, яких ви будете зобов’язані застрахувати за свій рахунок.
  8. Графи з 22-ї по 25-ю призначені для інформації про чисельність фахівців з певним стажем роботи. У графах 26-29 вкажіть чисельність іноземних фахівців з певним, відповідним професії або посади, освітою. Зверніть увагу: суми по рядках у графах 22-29 не повинні бути більше заявленої чисельності фахівців з даної професії або посади.
  9. 30-а і 31-я графи заповнюються відповідно до довідки служби зайнятості, яка підтверджує факт звернення за квотою. Графи 32-35 призначені для зазначення причин залучення іноземців з даної професії.
  10. Якщо ваша заявка не відхилена, то квота, рішенням Уряду РФ, буде вам виділена.