Як отримати латвійську візу


 

Латвія входить до країн Шенгенської угоди. Тому, якщо у вас є діюча багаторазова шенгенська віза, ви можете в’їжджати в цю прибалтійську країну. Якщо ж у вас такого документа немає, то доведеться звернутися за його отриманням в консульський відділ посольства Латвії в Москві, в Генеральне консульство Латвійське в Санкт-Петербурзі або ж в Генеральне Консульство Угорської республіки в Єкатеринбурзі.



Інструкція

  1. Для отримання візи вам необхідно зібрати пакет документів. Ви повинні мати запрошення від громадянина Латвії, якщо ви подорожуєте приватним порядком.
  2. У тому випадку, якщо ви скористалися послугами агентства, подбайте і про броні готелю або про ваучері туристичної фірми.
  3. У пакет документів входить і закордонний паспорт, який повинен бути дійсний через три місяці після закінчення вашої поїздки. У тому випадку, якщо ви маєте старий закордонний паспорт, то необхідно надати і його.
  4. Увімкніть російський паспорт, а також ксерокопії всіх сторінок з відмітками. Візьміть довідку з місця роботи із зазначенням окладу і посади. Вона повинна бути на фірмовому бланку компанії.
  5. У консульстві отримаєте анкету та заповніть її англійською мовою, не пропускаючи графи, замість прочерку необхідно написати «no». Якщо ви збираєтеся їхати з дітьми, у яких є свій закордонний паспорт, то для них також заповнюється своя окрема анкета.
  6. Крім документів і заповненої анкети, необхідно принести дві фотокартки розміром 3,5 на 4,5 мм, а також страховий поліс тієї компанії, яка має акредитацію в латвійському консульстві, або ж купити страховку прямо на території консульства у акредитованій страховій компанії.
  7. Подавати документи на візу можна як особисто, так і довіривши це родичу, в цьому випадку необхідно нотаріально завірений дозвіл на здійснення цих дій. Для того щоб подати документи на візу для найближчих родичів, наприклад, для батьків або дітей, дозволу не потрібно. Записи в консульство немає, діє жива черга.
  8. Консульський збір оплачується в консульстві, його величина залежить від типу візи і тривалості — від 35 до 90 євро.
  9. Як правило, після подачі документів і оплати візового внеску, залишається чекати від семи до десяти робочих днів до отримання. Якщо ж вам необхідна термінова або транзитна віза, то її можуть видати і протягом 24 годин. Про всі нюанси отримання різних типів віз ви можете дізнатися на сайті консульства Латвії або Латвійського МЗС або безпосередньо у службовців консульства.