Як отримати литовську візу

Як отримати литовську візу

Для поїздки до Литви російським громадянам необхідна віза. Литва є однією з країн шенгенського договору, і якщо у вас є мультивіза в Шенген, то ви можете їхати в Литву безперешкодно. Всім іншим необхідно звернутися в консульський відділ за дозволом.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Малюнок 3,5 см * 4,5 см;
- Копія Російського паспорта;
- Медична довідка;
- Довідка про доходи;
- Банківська виписка.

Інструкція

  1. Литовське консульство займається видачею чотирьох видів віз. Транзитна віза А дозволяє перебувати на території аеропорту під час стикувального рейсу, проте, маючи цю візу, ви не можете побут на території держави. Отримавши транзитну візу В, ви можете бути на території Литви до 5 днів. Туристична віза З видається тим, хто хоче відвідати цю країну як турист. Національна віза D дозволяє перебувати в Литві більше трьох місяців і дає право на роботу.
  2. Найпопулярніші візи, звичайно, туристичні. Для того щоб її отримати, будуть потрібні деякі документи, а саме: закордонний паспорт, копія російського паспорта, малюнок 3,5 см * 4,5 см, медична довідка. Також при оформленні візи вам необхідно зробити виписку з вашого банківського рахунку, але вона повинна бути зроблена не раніше, ніж за два дні до звернення в консульський відділ. Не забудьте і взяти довідку з роботи про ваші доходи, вона повинна бути оформлена на фірмовому бланку з вказівкою окладу і посади. Там вас попросять заповнити анкету російською чи литовською мовою. Також можна її заповнити та надіслати в електронному вигляді. На анкету необхідно приклеїти фотографію.
  3. Якщо ви їдете в Литву на запрошення, то вам необхідно принести запрошення, завірене співробітником консульства. Необхідний оригінал і його копія. Для самостійних мандрівників, не вдалися до допомоги туристичної фірми, потрібно надати бронь готелю, закріплену печаткою, на весь період перебування в країні, або ж документ, що підтверджує вашу фінансову спроможність. Необхідно підтвердження наявності грошей не менше сорока євро в добу на людину протягом усього терміну подорожі.
  4. Якщо ви збираєтеся їхати з неповнолітньою дитиною, він повинен бути присутнім в консульстві особисто. У випадку, коли з дитиною їде тільки один з батьків, потрібно нотаріально завірити дозвіл на виїзд від другого.
  5. Отримати литовську візу можна в Москві, у Санкт-Петербурзі, Совєтське і Калінінграді. Туристичну візу категорії С видають на термін від 3 до 12 місяців. Вона дає право перебувати на території Литви не більше трьох місяців.