Як отримати німецьку візу

Як отримати німецьку візу

Всі ми любимо подорожувати, і якщо ви зібралися відвідати Німеччину, вам потрібно візу для відвідування цієї країни. У консульстві Німеччини видається два види віз: шенгенська і національна німецька віза. Розглянемо варіант з отриманням шенгенської візи.

Вам знадобиться

дві заповнені і підписані анкети російською або німецькою мовами, дві фотографії, ваш діючий закордонний паспорт, ваші старі паспорти з минулими візами (якщо є), ксерокопії трьох сторінок паспорта з особистими даними, поліс медичного страхування для виїжджаючих за кордон, квитанцію про оплату візового збору , документ, що підтверджує ваше розміщення (бронь в готелі або письмове підтвердження приватної особи, у якого ви будете жити), документальне підтвердження вашої платоспроможності, довідку про заробітну плату або довідку з роботи, а також свідоцтва про ваш громадянський стан або документ, що підтверджує право власності на нерухомість. Останні документи підтверджують те, що ви хочете повернути на батьківщину.

Інструкція

  1. Вивчіть інформацію про отримання віз на сайті Посольства Німеччини в Москві. Для початку ознайомтеся з корисною інформацією, яка вбереже вас від необдуманих кроків. Якщо ви зайдете на сайт Посольства, то побачите в розділі, присвяченому видачі віз, оголошення про те, що посольство Німеччини не співпрацює з візовими агенціями. Якщо ви потребуєте допомоги при подачі заяви на візу, звертайтеся безпосередньо в посольство.
  2. Виберіть відділ, в який вам доведеться звернутися за візою. Територіально ви можете ставитися або до Консульсько-правовому (візового) відділу Німецького Посольства в Москві або до одного із Генеральних консульств. Місце видачі візи визначається за місцем вашого фактичного проживання, а не реєстрації.
  3. Розрахуйте терміни отримання візи і запишіться на подачу завчасно. Охочих отримати візу дуже багато, тому краще записатися мінімум за місяць до необхідного вам терміну, максимум — за три місяці до передбачуваної поїздки. Особливо уважними до термінів потрібно бути в періоди канікул і відпусток.
  4. У призначений термін відвідайте візовий відділ, підійдіть до вікна, в яке ви записані, і здайте документи. Якщо ви їдете групою, то і документи ви також повинні подавати одночасно. Разом із заявою здайте всі довідки і документи, які ви принесли. Відповідайте на питання чітко і правдиво. Пам’ятайте, що співробітник, який приймає у вас документи, не вирішує питання про видачу вам візи.
  5. На неповнолітньої дитини подається окрема заява, яку мають підписати обидва батьки або законні представники. До заяви додаються оригінал та копія свідоцтва про народження. Якщо в поїздці дитина перебуватиме з одним батьком / представником, потрібно буде здати заяву про згоду другого з батьків / представника російською та німецькою мовами. У дитини 14 років повинен бути свій закордонний паспорт.
  6. Сплатити візовий збір ви можете в касі візового відділу.
  7. Отримайте візу. Зазвичай віза оформляється протягом трьох днів. Про термін отримання вам скажуть в момент подачі документів.
  8. Шенгенська віза дійсна для всіх держав, що входять в зону дії Шенгенської угоди. Віза може бути оформлена консульством Німеччини на термін до 90 днів, які потрібно витратити протягом півроку, і дійсна для приватних і ділових поїздок. Зверніть увагу на те, що термін дії шенгенської візи визначається індивідуально і залежить від зазначеної в заяві мети поїздки.

Зверніть увагу

Якщо ви отримуєте німецький шенген, то і країною основного призначення теж повинна бути Німеччина. Якщо ви отримали німецький шенген, а інші країни відвідуєте частіше, ніж Німеччину — це буде вважатися порушенням візового режиму.

Корисні поради

Візи також бувають наступних типів: ділова, гостьова, транзитна, для поїздки на лікування. Пам’ятайте, що у кожного типу є свої індивідуальні особливості, які можуть стосуватися різних сфер, в тому числі кількості днів. Перш ніж нести свої документи у візовий відділ, обов’язково відвідайте сайт Посольства. Якщо у вас залишаться питання — зателефонуйте і проконсультуйтеся у його співробітників, поясніть їм мету поїздки, і вони підкажуть, який тип візи вам вибрати і які документи вам буде потрібно здати.