Як отримати норвезьке громадянство


 

Норвегія — одна з найкрасивіших країн світу, яка приваблює іммігрантів величними пейзажами, помірним кліматом і сприятливими економічними умовами. Вона досить відкрита для іноземців, які бажають отримати громадянство цієї північної країни.



Вам знадобиться

— свідоцтво про народження;
- Анкета з фото;
- Вид на проживання;
- Довідка про відсутність боргів;
- Довідка про відсутність судимостей;
- Документи, що підтверджують володіння норвезьким мовою.

Інструкція

  1. Ви отримаєте норвезьке громадянство, якщо задовольняєте наступним вимогам:
    1. Досягли 18-річного віку.
    2. Постійно проживали в країні протягом 7 років до моменту подачі заяви. Якщо ви проживали у шлюбі з громадянином Норвегії, то термін проживання у шлюбі підсумовується з проживанням в Норвегії.
    3. Не маєте серйозних боргових зобов’язань.
    4. Ведете гідний спосіб життя, не маєте проблем з законом.
    5. Оформили вихід з іншого громадянства.
        
  2. Для отримання норвезького громадянства зверніться в будь-яке відділення поліції із заявою. Поліція перевірить його і відішле до Управління Імміграції Норвегії.
  3. До заяви прикладіть:
    - Анкету з фотографією;
    - Свідоцтво про народження;
    - Перелік поїздок за кордон з моменту отримання першого дозволу на проживання в Норвегії;
    - Довідку про відсутність заборгованостей по аліментах і план погашення;
    - Довідку з поліції, також на дітей старше 15 років зазначених у заяві;
    - Копії закордонних паспортів;
    - Документи, що підтверджують володіння норвезьким або саамська мовою в достатньому обсязі;
    - Свідоцтво про шлюб, цивільному шлюбі або партнерство.
  4. Після подачі заяви про громадянство ви отримаєте повідомлення з терміном розгляду заяви. Якщо заява на отримання громадянства буде відхилено, подайте апеляцію до Управління Імміграції. Міністерство юстиції винесе остаточне рішення.
        
  5. Майте на увазі, що при розгляді заяви у вас повинен бути діючий вид на проживання, який ви повинні завбачливо продовжити. Студенти не отримують громадянство навіть після 7-річного проживання в країні.

Зверніть увагу

Коли неможливо відмовитися від споконвічного громадянства, в окремих випадках можливе подвійне громадянство. Наприклад, коли дитина набуває громадянство різних країн обох батьків за законом. У цьому випадку особа повинна проживати в Норвегії протягом двох років до досягнення 22-річного віку.