Як отримати офіційну реєстрацію

Як отримати офіційну реєстрацію

Щоб перебувати на території країни тривалий час в законному порядку, необхідно оформити після прибуття з іншої держави. Для цього потрібно оформити низку документів, після чого отримати відповідний дозвіл.

Інструкція

  1. Відповідно до законодавства Російської Федерації будь-яка людина прибуває на територію країни повинен протягом трьох діб заявити про це в Міграційну службу. Відділення організації знаходяться в кожному місті, туди слід звернутися з паспортом. Не затягуйте з процедурою оформлення дозволу. У разі відсутності документів вас можуть затримати і відвести до найближчого відділення поліції до з’ясування обставин. За законодавством можливе накладення штрафу на порушника.
  2. Зв’яжіться з Приймаючою стороною, закон покладає на неї всі процедури, які пов’язані з постановкою на облік і отриманням реєстрації. Іноземному громадянинові залишається тільки чекати результату. Вам потрібно надати копії паспорта та міграційну карту, попередньо заповнену при в’їзді на територію Російської Федерації.
  3. Приймаючою стороною можуть бути особи, які постійно проживають на території РФ, філії або представництва юридичних осіб, які запросили вас на роботу в свої організації. Не допускається безповоротне вилучення вашого паспорта або міграційної карти при оформленні.
  4. Вам потрібно сфотографуватися, пред’явити знімки Приймаючій стороні. Остання заповнює форму встановленого зразка і докладає перелік необхідних документів. Процедура носить повідомний характер. Тому Приймаючою стороною може виступати навіть адміністрація готелю, де ви зупинилися. Після схвалення документів Міграційної службою видається дозвіл на перебування в РФ протягом 90 діб. Цю довідку треба скрізь носити з собою.
  5. Далі, вам потрібно оформити низку документів та подати їх за місцем проживання у відділ Міграційної служби. Вас проконсультують щодо порядку реєстрації, отримання паспорта та прописки, а також ІПН та Пенсійного свідоцтва. Паспорт можна отримати в ОВІРі, ІПН у Податковій інспекції за місцем прописки, а Пенсійне свідоцтво в однойменному фонді.
  6. Найскладніше йде справа з постійною пропискою. Зручніше, якщо у вас є можливість зареєструватись у родичів або придбати власне житло на території РФ. Але, що буває найчастіше, спочатку доведеться оформити тимчасову можливість проживання, яка дасть право на офіційне перебування в країні та працевлаштування.
  7. Якщо ви не хочете оформляти процедуру офіційної реєстрації самостійно зверніться до фахівців, які допоможуть зробити документи за короткий термін і окрему плату.