Як отримати ПМП в Чехії

Як отримати ПМП в Чехії

Якщо ви вирішили переїхати до Чехії на постійне місце проживання (ПМЖ), спочатку необхідно буде отримати візу, яка дає право на тривале проживання в країні. Є кілька типів віз. Вивчіть всі можливості і виберіть найбільш оптимальний для себе варіант.

Інструкція

  1. Оформіть робочу візу. У Чехії відчувається брак висококваліфікованих фахівців, у зв’язку з чим влаштуватися на роботу можна без зайвих труднощів. Робоча віза видається на рік, після чого її можна продовжити. Через 2,5 року ви зможете отримати ПМЖ. Мінус даного типу візи полягає в тому, що відразу ви не зможете перевести свою сім’ю.
  2. Найбільш поширеним варіантом імміграції в Чехію є отримання бізнес-візи на підставі реєстрації фірми або оформлення ліцензії індивідуального підприємця. Відкрийте фірму, робіть відрахування в пенсійний фонд і сплачуйте медичну страховку. Продовжіть візу на 2 роки. Через 5 років ви зможете отримати ПМЖ. Однак майте на увазі, що вам буде потрібно помістити на рахунок по 4200 євро на кожного члена сім’ї. Сім’я зможе переїхати одночасно з вами.
  3. Оформивши ліцензію індивідуального підприємця, ви зможете займатися невеликим бізнесом або влаштуватися на роботу. Віза продовжується на 2 роки. В даному випадку ви теж зможете відразу перевести свою сім’ю. Після отримання візи зареєструйтесь в торговому реєстрі, податкової інспекції та пенсійному фонді. Покладіть на рахунок по 4200 євро на кожного члена сім’ї. Сплачуйте щорічний податок у розмірі 400 євро. Через 5 років зверніться за отриманням ПМЖ.
  4. Існує можливість іммігрувати до Чехії на підставі студентської візи. Даний вид переїзду підходить для молодих людей у ​​віці до 25 років. Однак майте на увазі, що ПМЖ ви зможете отримати тільки через 10 років.
  5. Імміграція на підставі возз’єднання сім’ї можлива тільки для дітей до 18 років та одиноких батьків старше 70 років. Отримати ПМЖ можна, вступивши в шлюб з громадянином (кою) Чехії.
  6. Проживіть в країні 5 років. Здайте нескладний мовний тест, підготуйте необхідні документи та отримайте ПМЖ. Перебуваючи в даному статусі, ви будете наділені тими ж правами, що і громадяни країни (за винятком виборчого права). Через 5 років ви зможете отримати чеське громадянство.