Як отримати пмж в Німеччині

Як отримати пмж в Німеччині

Німеччина є розвиненою багатою країною, що відрізняється високим рівнем життя населення. Крім того, вона вважається однією з провідних європейських промислових держав. Ці обставини зумовлюють її привабливість для іноземних робітників і біженців з інших країн. У багатьох регіонах країни іноземці становлять до 25% населення.

Інструкція

  1. Для того, щоб отримати право на законних підставах проживати на території країни, необхідно отримати відповідний дозвіл німецької влади. Це може бути віза, дозвіл на безстрокове або термінове перебування в Німеччині.
  2. Термін дії візи, що видається для поїздки в Німеччину, становить 3 місяці. Багаторазова віза діє протягом 5 років. Вона дозволяє людині проживати на території країни протягом трьох місяців один раз на півроку.
  3. Дозвіл на термінове перебування на території країни ви можете отримати, якщо збираєтеся навчатися у німецькому навчальному закладі або проходити мовні курси. Віза, видана для навчання в університеті, дійсна протягом 2 років. Якщо навчання триває, віза продовжується на чергові 2 роки. Після закінчення навчання дозвіл може бути продовжено на 1 рік для надання можливості пошуку роботи. Особа, яка має навчальну візу, може здійснювати трудову діяльність протягом 90 днів у році. При часткової зайнятості термін збільшується до 180 днів.
  4. Дозвіл на безстрокове проживання в країні представляє собою вид на проживання, що дає право займатися трудовою діяльністю без обмежень. Щоб отримати вид на проживання необхідно мати дозвіл на термінове проживання в країні на термін не менше 5 років, доходи, достатні для проживання.
  5. Якщо ви вступите в шлюб з громадянином Німеччини, вам буде видано дозвіл на термінове проживання, яке в подальшому буде продовжуватися. Якщо протягом 3 років шлюб не буде розірваний, ви опануєте німецькою мовою хоча б на побутовому рівні, і не буде підстав для висилки вас з країни, вам буде виданий безстроковий вид на проживання.
  6. Якщо шлюб тривав не менше 2 років, при розлученні і наявності дозволу на проживання дозвіл на проживання вам може бути продовжено на один рік. Якщо після розірвання шлюбу ви будете в змозі самі себе забезпечувати, то ви можете отримати безстроковий вид на проживання.