Як отримати посвідку на проживання на Кіпрі


 

Острів Кіпр привабливий не тільки для численних туристів, але й іммігрантів з різних країн. Їх приваблюють низькі податки, можливість придбання нерухомості і порівняно нескладна процедура отримання посвідки на проживання. Як отримати посвідку на проживання на Кіпрі?



Інструкція

  1. Подайте заяву в імміграційну службу на отримання тимчасового дозволу. При цьому ви повинні довести, що у вас є постійний дохід поза острова. Для цього уявіть роздруківку з рахунків і докази про постійному русі капіталів на них. Щорічний дохід повинен бути не менше 4500 євро на людину. В даному випадку ви отримаєте дозвіл на проживання на Кіпрі на 6 місяців або один рік. Даний статус продовжується щорічно. Єдиною умовою є наявність нерухомості вартістю не менше 300 000 євро. У разі схвалення заявки в період перебування на острові вам буде заборонено займатися будь-якою трудової або професійною діяльністю.
  2. Вкладіть в економіку Кіпру власні кошти, перевівши на рахунок будь-якого банку не менше 17 мільйонів євро. Або відкрийте офіс міжнародної компанії, що успішно діє протягом п’яти років, за умови, що її діяльність не позначиться негативно на економіці країни і працівником буде хоча б один місцевий житель. Якщо будете впроваджувати на Кіпрі інноваційні технології або створювати науково-дослідні центри, то ваші шанси на отримання виду на проживання зростуть у рази.
  3. Приєднуйтеся до законний шлюб з кіпріотом. Заява на отримання громадянства можна буде подати не раніше ніж через 3 роки проживання на острові. Врахуйте, що фіктивний шлюб до уваги прийматися не буде. Імміграційна служба обов’язково вимагатиме доказів реальності спільного проживання і подружніх відносин. Також ви можете розраховувати на вид на проживання або громадянство, якщо маєте одного або двох батьків — громадян острова.
  4. Отримайте вид на проживання, якщо ви приїхали на Кіпр працювати за контрактом і ваш роботодавець — кіпріот. При цьому потрібно довести, що робочі місця жителів країни не постраждають.