Як отримати посвідку на проживання у Франції

Як отримати посвідку на проживання у Франції

Франція — одна з найрозвиненіших і забезпечених країн у світі зі своєю унікальною культурою. Найбільше вона відома завдяки своєму високому рівню життя. Більш того, отримати посвідку на проживання у Франції великої складності не представляє, досить вловити деякі юридичні тонкощі.

Інструкція

  1. Для початку необхідно визначитися з типом необхідного виду на проживання. Для отримання статусу «Гість» досить довести, що гість має достатньо коштів для самостійного проживання на території країни.
  2. Для статусу «Студент» потрібно довести, що гість навчається в будь-якому вузі країни і має достатньо коштів для існування.
  3. Статус «Науковець» видається за умови, якщо гість викладає в одному з французьких вузів або займається науковою діяльністю на території країни.
  4. Статус «Діяч культури» видається за наявності контракту з фірмою, що займається культурним виробництвом.
  5. Для статусу «Тимчасовий найманий працівник» головним критерієм є наявність дозволу на тимчасову роботу.
  6. Статус «Робота не по найму» видається, тільки якщо гість виїжджає на здійснення нетрудовий діяльності.
  7. Документи на отримання виду на проживання подаються у французьку префектуру або в консульство. Необхідно надати 3 заповнені анкети, 4 кольорові фотографії, закордонний паспорт, формуляр CERFA, довідки про несудимість, оригінал довідки про фінансовий стан, виписку з банку, оригінал договору про оренду. Всі документи повинні бути також відксерокопіювати і надані в двох копіях разом з оригіналами.
  8. Далі необхідно заплатити консульський збір у розмірі 99 євро.
  9. Постійна посвідка на проживання у Франції можна отримати тільки в тому випадку, якщо заявник проживає в країні зі статусом тимчасового жителя протягом не менше ніж 3 років. Можна отримати ПНЖ вже через рік, якщо:

    - Відбувся шлюб з громадянином або громадянкою Франції;

    - Отримано статус політичного біженця;

    - Мається бізнес у Франції.

    Термін отримання ПНЖ скорочується до 6 місяців, якщо заявник зробив великі інвестиції в економіку Франції (близько 1 млн. євро).

Зверніть увагу

Перед отриманням ПНЖ в будь-якому випадку доведеться спочатку отримувати ВНЖ.