Як отримати посвідку на проживання в Австралії

Як отримати посвідку на проживання в Австралії

Переїхати в іншу країну на постійне місце проживання на законній підставі можна за умови отримання посвідки на проживання — документа, що дає право на постійне проживання в державі. Для бажаючих перебратися до Австралії передбачено кілька варіантів отримання цього документа.

Інструкція

  1. Освіта в одному з вищих навчальних закладів Австралії.

    Якщо ви успішно закінчили австралійський університет, можете сміливо подавати документи на отримання виду на проживання. Вам також буде потрібно підтвердити своє знання англійської мови на рівні IELTS (International English Language Testing Sytem).
  2. Кваліфікаційна імміграція.

    Якщо ви є одним із затребуваних в Австралії фахівців, ви також можете розраховувати на успіх при отриманні виду на проживання. Вам буде необхідно надати відповідний диплом та документи, що свідчать про досвід роботи, які австралійськими атестаційними органами можуть бути визнані як відповідні освітнім стандартам країни. Обов’язковим є підтвердження знання англійської мови на рівні IELTS.
  3. Родинні зв’язки, усиновлення або шлюб.

    Спочатку подружжю видається віза нареченої (віза для укладення шлюбу) на дев’ять місяців, а після укладення шлюбу — ВНЖ (тимчасова віза). Через два роки можна буде отримати ПМЖ (постійну візу). Якщо шлюб вже укладено, другий чоловік отримує ПМЖ також після закінчення двох років. Батьки дітей, які постійно проживають в Австралії, отримують дворічну тимчасову візу, а в деяких випадках відразу постійну. Підтверджувати знання англійської мови в даному випадку не потрібно.
  4. Бізнес-імміграція.

    На отримання бізнес-візи можуть розраховувати власники бізнесу. Для цього потрібно вкласти кошти в новий або вже існуючий бізнес в Австралії, а також пред’явити докази успішного ведення бізнесу в одній з інших країн. Після двох років ведення бізнесу в Австралії дозволено подавати прохання на отримання виду на проживання, а потім і громадянства.
  5. Якщо ви є керівником вищої ланки, і займали одну з найвищих посад у великих приватних і акціонерних компаніях не менше двох з останніх чотирьох років, ви теж можете розраховувати на отримання виду на проживання в Австралії.
  6. І ще один варіант для бізнес-іммігрантів — інвестування. В Австралії є декілька інвестиційних програм, які розраховані на професіоналів фінансового ринку, великих власників нерухомості, власників частини бізнесу і фахівців з управління інвестиціями. Приміром, у відповідності зі стандартною програмою, перед подачею на візу інвестора загальні сума коштів сім’ї в бізнесі, а також в інших активах в Австралії повинні складати не менше 2250000 австралійських доларів.