Як отримати посвідку на проживання в Білорусії

Як отримати посвідку на проживання в Білорусії

Вид на проживання в Білорусії видається іноземцям, які прибули до Білорусі на термін більше 90 діб на рік. Його можна отримати шести категоріям осіб: учням в Білорусії, родичам громадян Білорусії, тим, хто здійснює господарську або трудову діяльність у Білорусії, які мають нерухомість, охочим інвестувати в білоруську економіку.

Вам знадобиться

Для отримання посвідки на проживання потрібно надати наступні документи:
1. заяву на отримання виду на проживання;
2. автобіографія;
3. закордонний паспорт;
4. документ про судимість чи відсутність такої;
5. медична довідка;
6. 6 кольорових фотографій розміром 40 на 50 мм;
7. документ, що підтверджує законність перебування в Білорусії;
8. документ, що підтверджує можливість проживання за місцем передбачуваного проживання в Білорусії;
9. національний паспорт;
10. листок вибуття з колишнього місця проживання;
11. документ про сплату держмита.

Інструкція

  1. Вид на проживання в Білорусії необхідний іноземцю для легального перебування на території цієї республіки. Цей документ і статус забезпечує його власникові всі ті права, які мають білоруси. Для отримання посвідки на проживання потрібно мати закордонний паспорт.
  2. Вид на проживання в Білорусії можуть отримати наступні категорії людей:

    1. учні в вузу республіки (на термін навчання);

    2. родичі громадян Білорусії, їхні чоловіки чи дружини;

    3. для ведення бізнесу, здійснення трудової діяльності;

    4. мають нерухомість на території республіки на праві приватної власності і проживають в ній;

    5. охочі інвестувати кошти в економіку Білорусії (на суму не менше 150 000 євро).
  3. У відділ з громадянства і міграції того району, де передбачається проживання, необхідно подати всі документи (вказані вище) і заповнити бланки і анкети. Частково вони повинні бути білоруською мовою, тому необхідно, щоб вам допомогли. Вид на проживання буде готовий приблизно через 30 днів після подачі всіх документів. Він дається на два роки, після закінчення цього терміну його можна продовжити ще на п’ять років.