Як отримати посвідку на проживання в Болгарії

Як отримати посвідку на проживання в Болгарії

Болгарія — одна з тих країн, куди багато громадян Росії були б не проти переїхати. І для початку потрібно отримати посвідку на проживання, це вже істотно підвищить ваш рівень життя. Однак отримати ВНЖ не так просто, як хотілося б.

Вам знадобиться

 - Закордонний паспорт заявника і всіх членів його сім’ї;
 - Заява;
 - Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х4, 5;
 - Завірений нотаріусом документ, що підтверджує спорідненість (у випадку, якщо заявник має родичів або перебуває у шлюбі з громадянином Болгарії);
 - Посвідчення особи іноземного громадянина, який вже тривалий час перебуває на території Болгарії;
 - Адреса житла в Болгарії;
 - Довідка про накопичення і доходи.

Інструкція

  1. Не намагайтеся придбати нерухомість в Болгарії, це не дасть вам ніяких пільг і привілеїв. І вже тим більше не гарантує отримання посвідки на проживання. Також пам’ятайте, що на відміну від багатьох європейських країн, де досить відкрити свою фірму, щоб вам дали вид на проживання, в Болгарії так не вийде зробити. Єдина лазівка ​​в законодавстві, яка допоможе вам переїхати в цю країну, — це відкрити філію своєї фірми, яка є в рідній країні, в Болгарії.
  2. Крім цього ВНЖ в Болгарії можуть отримати студенти, що навчаються на території держави, родичі та дружини громадян Болгарії, особи, які перебувають на тривалому лікуванні і ті люди, які працюють у болгарських роботодавців. Для того щоб отримати посвідку на проживання, потрібно подати до Міністерства внутрішніх справ Болгарії певний пакет документів. Крім цього, у вас вже повинні бути чіткі домовленості з власником тієї квартири або будинку, де ви збираєтеся жити. Оформляються вони за допомогою підписання договору про оренду житла. Також вам необхідно заздалегідь підготувати ті документи, які ви можете отримати тільки в своїй країні. Прикладом таких документів може служити виписка особового рахунку.
  3. Документи здавайте особисто, без участі посередників. Після того як Міністерство внутрішніх справ Болгарії схвалить ваш запит і видасть вам вид на проживання, вам доведеться проводити в Болгарії в цілому не менше 6 місяців і одного дня на рік. Таке внутрішнє вимога, що існує в країні. У тих, хто його не виконує, вид на проживання анулюється. Вид на проживання видається строком на один рік. І кожного разу його потрібно буде продовжувати. А через 5 років, за умови дотримання законів держави, ви можете претендувати на отримання постійного місця проживання.