Як отримати посвідку на проживання в Казахстані

Як отримати посвідку на проживання в Казахстані

При переїзді в іншу країну, навіть якщо це країна з ближнього зарубіжжя, потрібно обов’язково отримати посвідку на проживання. Потрібно це для того щоб не було проблем з працевлаштуванням і пошуком відповідного житла. А також щоб не було проблем з органами правопорядку.

Інструкція

  1. Основна вимога, яка пред’являється до прибувають до Республіки Казахстан і бажаючим отримати вид на проживання, є доказ їхньої платоспроможності. Для того щоб отримати ВНЖ, потрібно подати ряд документів. У нього входять анкета-заява (бланк встановленої форми видається в міграційній поліції); документ, який засвідчує особу (це внутрішній паспорт і його копія); свідоцтво про шлюб або про народження дітей (якщо ви переїжджаєте разом із сім’єю); заяву-клопотання про залишення на постійне місце проживання в Республіці Казахстан на ім’я начальника Управління міграційної поліції, чотири фотографії 3,5 х4, 5 сантиметра; детальна автобіографія; довідка про несудимість, медична довідка, згоду від власника того житла, в якому ви збираєтеся жити; квитанція про сплату держмита ; документ підтвердження вашої платоспроможності.
  2. Для того щоб починати оформлення виду на проживання, потрібно офіційно прожити в країні не менше трьох років. Офіційно — це означає, що ви по приїзду оформляєте тимчасову реєстрацію і регулярно по тим термінів, коли це необхідно, продовжуєте її. Після, на підставі цих паперів, можна буде довести, що ви перебуваєте на території країни необхідний час.
  3. Якщо ви дотримувалися всі умови перебування на території Республіки і не порушували чинного законодавства, то орган міграційної поліції зобов’язаний видати вам дозвіл на постійне проживання в країні.
  4. Відмовити у видачі дозволу вам можуть з наступних причин: якщо ви є незаконним мігрантом, обличчям, які звільнилися з місць позбавлення волі, особою, яка вчинила злочини проти людства, особам, які не надали підтвердження своєї платоспроможності, переносником вірусу, який може викликати епідемію. Пам’ятайте, що подавати документи потрібно лише особисто. Тому що генеральне консульство не несе ніякої відповідальності за загублені документи, які були відправлені поштою.