Як отримати посвідку на проживання в Латвії

Як отримати посвідку на проживання в Латвії

У Латвії прийняли закон про отримання посвідки на проживання шляхом придбання нерухомості в цій країні. Але щоб купити нерухомість потрібно оформити звичайну в’їзну візу. Це один із способів отримати посвідку на проживання в Латвійській Республіці.

Інструкція

  1. Відповідно до Закону Латвії «Про імміграцію», який набув чинності 1 липня 2010 року, вкладення коштів в економіку Литви дозволить іноземному особі отримати вид на проживання терміном до 5 років.

         Якщо ви є громадянином іноземної держави, то зможете отримати посвідку на проживання, якщо ви:

         1. вклали статутний капітал АТ не менше 25 тисяч латів і протягом господарського року це АТ сплатило до державного та муніципального бюджету таку ж суму у вигляді податків;

         2. у власності у вас знаходиться нерухомість в цій країні, вартість якої не менше 100 тисяч латів і перебуває в Ризі, Ризькому регіоні планування та містах республіканського значення, а також в інших містах країни вартістю не менше 50 тисяч латів;

         3. якщо ви оформили вклад (субординований позика або СЦБ) у розмірі не менше 200 тисяч латів на строк від 5 років.
  2. Для того, щоб отримати посвідку на проживання в Латвії, надайте закордонний паспорт, паспорт громадянина РФ; анкету заявника встановленої форми, 2 фотокартки розміром 3×4; документи, що підтверджують фінансову незалежність; документи, що підтверджують місце проживання в Латвійській Республіці, наприклад, договору купівлі-продажу, оренди тощо
  3. Надайте довідку про відсутність у вас судимості, яка видається і засвідчується уповноваженим на це органом країни, громадянином якої ви є.
  4. Підготуйте документ про результат флюорографічного та рентгенологічного обстеження, виданий головним лікарем державного медичного закладу; та інші документи, які виправдають мета Вашого візиту в Латвійській Республіці.
  5. Всі зібрані документи подаєте до дипломатичної або консульської установи Латвії у вашій країні або в ризьке Управління у справах громадянства та міграції. А якщо ви отримали ВНЖ на основі права власності нерухомістю, то обов’язково підтверджуйте статус власника один раз на рік, пред’являючи необхідні документи.

         За пригоду 5 років проживання в Латвійській Республіці можете подати документи на ПМЖ.