Як отримати посвідку на проживання в Москві


 

Громадянин іноземної держави, який отримав посвідку на проживання в Москві, згодом має право стати громадянином Росії і проживати в столиці постійно. Документ видається особам без громадянства, для них вид на проживання замінює документ, що засвідчує особу до видачі російського паспорта.


Вам знадобиться

— паспорт з тимчасовою реєстрацією в Москві;
- Довідка про доходи з місця роботи;
- Ордер на житлову площу;
- Свідоцтво про народження;
- Свідоцтва про народження дітей;
- Свідоцтво про укладення шлюбу;
- Медичні документи про стан здоров’я;
- 4 чорно-білі матові фотографії з куточком, розмір 3,5 х4, 5.

Інструкція

  1. Ви маєте право отримати посвідку на проживання в Москві, якщо тимчасово прожили в столиці не менше одного року і можете підтвердити документально, що у вас є індивідуальне житло або інша житлова площа. Таке ж право мають ваші діти до 18-річного віку.
  2. Щоб отримати вид на проживання в Москві, зберіть пакет необхідних документів. Надайте в Федеральну міграційну службу національний паспорт з відміткою про тимчасову реєстрацію. На встановлених бланках напишіть заяву в двох примірниках.
  3. Підтвердіть документально той факт, що ви можете утримувати себе з родиною, тобто маєте щомісячний дохід в межах прожиткового мінімуму. Якщо ви непрацездатні, то надайте пенсійне посвідчення або довідку про доходи особи, на утриманні якого знаходитесь.
  4. У ФМС надайте нотаріально завірені копії свідоцтв про народження дітей і вас, свідоцтва про укладення шлюбу. Завірте у нотаріуса переклад національного паспорта та свідоцтва про шлюб, якщо шлюб був укладений за межами РФ. Ваш сімейний союз повинен бути легалізований на території Росії.
  5. Ваша дитина у віці від 14 до 18 років повинен дати письмову згоду на переїзд до Москви для постійного проживання. Прийдіть разом з дитиною до нотаріуса, який запевнить підпис неповнолітнього.
  6. До пакету документів прикладіть копії всіх листів національного паспорта та документа, що посвідчує особу дружини або чоловіка. Підготуйте фотографії потрібного розміру в кількості 4 штук.
  7. Обов’язково надайте сертифікат про відсутність у вас і членів сім’ї ВІЛ-інфекції. Буде потрібно документ виданий закладом охорони здоров’я, який підтверджує, що ви, як і члени сім’ї, не хворі наркоманією і захворюваннями, небезпечними для оточуючих.
  8. Після передачі всіх оформлених документів в ФМС дочекайтеся їх розгляду протягом півроку. Тому зверніть увагу на термін закінчення дозволу на тимчасове проживання в столиці, щоб вчасно оформити документи.