Як отримати посвідку на проживання в Польщі

Як отримати посвідку на проживання в Польщі

Щоб переїхати на постійне місце проживання до Польщі на законній підставі, слід отримати посвідку на проживання — особливий документ, що підтверджує право на проживання в країні. Передбачено кілька варіантів для отримання цього документа.

Інструкція

  1. Офіційна робота у Польщі.

    Після того як ви знайдете роботу і успішно пройдете випробувальний термін, роботодавець зможе подати заяву в імміграційні органи з проханням про дозвіл прийняти вас на роботу. Такий дозвіл може бути отримано тільки в тому випадку, якщо на це робоче місце не претендують громадяни Польщі, володіють необхідною кваліфікацією. До отримання дозволу ви не маєте права приступати до роботи.
  2. Після отримання дозволу вам необхідно з’явитися з ним у польське консульство, де ви зможете отримати візу з правом здійснення робочої діяльності на території Польщі. Тільки після цього ви зможете приступити до роботи. Після 5 років роботи ви можете подавати заяву на отримання постійного виду на проживання.
  3. Наявність власного бізнесу в Польщі

    Ви можете створити в Польщі власну фірму, вкласти у її розвиток необхідну кількість коштів, і як підприємець подати потім заяву на отримання тимчасового дозволу на проживання.
  4. Якщо фірма приносить вам необхідний рівень доходу — вид на проживання можуть продовжити. Після успішного ведення бізнесу протягом 5 років ви зможете подати заяву на отримання постійного виду на проживання в країні.
  5. Освіта в Польщі

    Для вступу до польського вузу потрібно здати вступні іспити. Деякі навчальні заклади приймають абітурієнтів на платній основі без вступних іспитів. Для більшості іноземних громадян навчання в польських вищих навчальних закладах є платною. Виняток становлять тільки студенти, які були направлені на навчання за програмами обміну, програмами допомоги особам з польським походженням і т.д.
  6. На час навчання студенту видається тимчасовий дозвіл на проживання. Під час навчання ви можете знайти собі місце роботи, і в разі хорошої успішності та успішного закінчення ВНЗ, у вас будуть всі шанси влаштуватися на роботу і продовжити дозвіл на проживання.