Як отримати посвідку на проживання в Туреччині

Як отримати посвідку на проживання в Туреччині

Якщо ви хочете отримати посвідку на проживання в Туреччині, в першу чергу вивчіть імміграційну політику країни. Домогтися дозволу на проживання можна кількома способами. Вибрати найбільш прийнятний для себе варіант і вирушайте до Туреччини.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Фотографії;
- Заява;
- Підтвердження наявності фінансових засобів;
- Додаткові документи.

Інструкція

  1. Влаштуйтеся на роботу в Туреччині. Однак майте на увазі, що іноземцям заборонено займатися деякими видами діяльності. Ви не зможете практикувати як акушер, дантист, фармацевт, оптик, хімік, ветеринар, суддя, прокурор і громадський нотаріус. Крім того, вам не дозволять працювати головним редактором газет і журналів, уповноваженим на Фондовій біржі, а також займатися продажем стратегічний і монопольних товарів. Всі інші сфери професійної діяльності доступні іноземним громадянам. Укладіть трудовий договір з місцевим роботодавцем і вирушайте до відділу поліції у справах іноземців. Напишіть заяву на надання виду на проживання.
  2. Зареєструйте компанію в Туреччині. Зробити це не складно. Вам знадобляться 2 засновника. Ними можуть бути іноземці або громадяни країни. У Туреччині відкриттям фірми займається бухгалтер. Випишіть довіреність на його ім’я і завірте документ нотаріально. Уявіть свій закордонний паспорт і фотографії. Весь процес займе у вас від 5 до 10 днів. Для відкриття власного бізнесу вам буде потрібно 1500-2000 євро. Витрати на утримання компанії (навіть при нульовому балансі) складуть близько 1500 євро на рік. На підставі документів про реєстрацію компанії вам видадуть посвідку на проживання.
  3. Вступите в місцевий навчальний заклад. З’явитеся в поліцію і залиште замовлення. Майте на увазі, що вид на проживання видається не тільки учням, а й особам, які супроводжують неповнолітніх громадян.
  4. Якщо ваш чоловік / дружина має турецьке громадянство, ви безперешкодно отримаєте вид на проживання в країні. Якщо ваші батьки / діти проживають в Туреччині, ви зможете звернутися за отриманням дозволу на проживання.
  5. Ви зможете отримати тимчасову посвідку на проживання навіть у тому випадку, якщо вирішите вирушити в подорож по країні або просто на відпочинок на тривалий термін. Сходіть в поліцейську ділянку і напишіть заяву. Прикладіть документи, що підтверджують фінансову спроможність (з розрахунку 500 доларів на людину в місяць).
  6. Купівля нерухомості є підставою для отримання посвідки на проживання. Оформіть вид на проживання на 6 місяців. Займіться придбанням нерухомості. Отримайте Свідоцтво про право власності на нерухомість та подовжить посвідку на проживання на один рік. Після закінчення терміну повторіть процедуру. Через 5 років ви зможете претендувати на отримання громадянства.
  7. Для отримання посвідки на проживання вам знадобляться наступні документи: закордонний паспорт, фото заяву, підтвердження наявності фінансових засобів, а також додаткові документи, залежно від того, на якій підставі він буде виданий.