Як отримати річний шенген


 

Річна шенгенська мультивіза передбачає можливість перебування в країнах європейського союзу протягом 360 днів. Найчастіше вона потрібна для тривалого перебування в будь-якій державі або частих короткострокових поїздок, скоєних протягом року.



Вам знадобиться

— закордонний паспорт;
- Довідка з місця роботи;
- Медична страховка;
- Виписка з рахунку;
- Заповнена анкета-заява;
- 2 фотографії 3,5 х 4,5 см;
- Документи, що підтверджують мету поїздки.

Інструкція

  1. Шенгенська віза строком на один рік може бути видана як для гостьової поїздки до певного приватній особі, так і для ділової поїздки. Для її отримання необхідно звернутися в посольство потрібної вам країни або тієї, в якій ви плануєте пробути більшу частину своєї подорожі.
  2. Незважаючи на те, що шенгенська віза дає можливість безперешкодно їздити по всьому Європейському Союзу, посольства деяких країн вельми неохоче видає візи, якщо ви не плануєте надовго залишатися в їх рідній державі. Це теж потрібно враховувати при виборі консульства.
  3. Зайдіть на сайт потрібного вам посольства і уточніть список і бланки документів, які потрібно буде надати для отримання візи. Зазвичай в них входять: закордонний паспорт, який закінчується не раніше 6 місяців з дня закінчення візи, ксерокопія російського паспорта, 2 кольорові фотографії, довідка з місця роботи з означеної посадою і окладом, виписка з банківського рахунку, медична страховка, документи, що підтверджують мету поїздки (запрошення, броня готелю і т.д.), заповнена анкета.
  4. Запишіться на співбесіду в посольство. Це можна зробити на сайті або по телефону, вказаному там же.
  5. Зазвичай на офіційному сайті можна заздалегідь заповнити анкету-заяву. Якщо існує така можливість, зробіть це. Роздрукуйте заповнену анкету та підпишіть її. Це позбавить вас від можливих помилок і неточностей при заповненні, так як система автоматично не дозволить вам роздрукувати заяву з неправильно заповненими полями.
  6. Відвідайте посольство в призначений термін, оплатіть необхідний консульський збір, надайте всі необхідні документи і пройдіть співбесіду. Якщо надані відомості влаштують представників посольства, вам поставлять в паспорт бажану річну шенгенську візу.

Зверніть увагу

Подавати документи в посольство на отримання річної шенгенської візи потрібно особисто.