Як отримати річну візу

Як отримати річну візу

Якщо людина часто подорожує, дуже зручно мати мультивізу (це так звана річна віза). Мультивіза виглядає як особлива відмітка в паспорті і дає можливість неодноразово відвідувати країни, що входять в Шенгенський Договір, США і деякі інші. Оформляється такий документ як і звичайна віза, але з низкою особливостей.

Інструкція

  1. Мультивіза може бути декількох видів, залежно від кількості днів можливого в’їзду залежить кількість днів перебування, відповідно: 30 днів в’їзду — 15 днів перебування, 45 днів в’їзду — 30 днів перебування, 60 днів в’їзду — 30 днів перебування, 90 днів в’їзду — 60 днів перебування, 180 днів в’їзду — 90 днів перебування, 360 днів в’їзду — 180 днів перебування. У візі обов’язково зазначається кількість днів в’їзду та проживання.
  2. Надати наступні документи: 2 фотокартки 3,5 х4, 5см матові на білому тлі, що діє не менше трьох місяців закордонний паспорт, довідка з місця роботи на фірмовому бланку з вказівкою посади, окладу і стажу роботи, виписка з банку із зазначенням залишку на рахунку (зазвичай сума не менше 50000 руб.), копії всіх коли-небудь випущених паспортів, копії всіх сторінок російського паспорта.
  3. Якщо виїжджає дитина з одним з батьків, необхідно надати копію нотаріально завіреної згоди іншого з батьків на вивіз дитини. Якщо дитина навчається, потрібна довідка з місця його навчання.
  4. Надати обгрунтування поїздки: запрошення, броня готелю, авіаквитки.
  5. Заповнити опитувальник. Сплатити візовий і сервісний збір. Зазвичай зробити це можна безпосередньо в посольстві. Оформлення візи займає від 3 до 7 робочих днів.
  6. Варто мультивіза від 1000 євро. Багато країн вимагають від в’їжджають по мультивізу громадян наявність медичного страхового поліса без франшизи та з сумою покриття не менше 30 000 євро.
  7. Для отримання мультивізи в країни Шенгенської Угоди, США, Великобританію, Канаду, Австралію, ПАР потрібно зробити наступне — звернутися в консульство тієї країни, куди планується поїздка, і написати там обгрунтовану заяву. Обгрунтуванням для видачі такої візи може стати запрошення від рідних, друзів (далеко не завжди запрошення від друзів враховується, пам’ятаєте) або роботодавця.
  8. Однак врахуйте, що річну візу видають тільки тим громадянам, хто раніше вже отримував візи в перелічені вище країни.