Як отримати робочу візу до Німеччини

Як отримати робочу візу до Німеччини

Робоча віза до Німеччини буває звичайна і на певний період часу (сезон). За сезонної візі в Німеччині можна перебувати до шести місяців, по робочій — рік мінімально. Отримати візу для роботи в Німеччині досить проблематично. Це пов’язано з тим, що в країні діє закон на заборону працевлаштування іноземних громадян. Оскільки робоча віза не є Шенгенською, ви не зможете відвідати в будь-яке інше європейська держава, що належить Шенгенської зони.

Вам знадобиться

- Запрошення з Німеччини

Інструкція

  1. Уточніть спочатку, чи є ваша професія затребуваною на даний момент, для цього зв’яжіться з консульським відділом по зайнятості в Німеччині. Виходячи із законодавства Німеччини, іноземні громадяни не можуть працювати в країні без спеціального дозволу федерального відомства з праці.
  2. Підготуйте документи, потрібні для оформлення візи. Пакет документів складається з трьох примірників анкет з фотографіями 4х5 см на німецькій мові з власним підписом того, хто хоче отримати візу, закордонного і російського паспорта з зазначенням місця прописки, договору праці або запрошення з Німеччини, дозволу установи у справах іноземців на здійснення трудової діяльності. Термін дії вашого паспорта повинен бути як мінімум на 90 днів довше, ніж термін візи. Всі документи повинні бути оригінальними (не ксерокопія) і мати по дві копії.
  3. Сплатіть візовий збір. Для дорослих, збір складає шістдесят євро, для дітей тридцять. Крім цього зможуть знадобитися додаткові документи, будьте готові їх надати. Якщо подані відомості недостовірні або помилкові, вам буде заборонено в’їжджати до Німеччини і на територію інших держав Шенгенської зони.
  4. Перевірте правильність даних у візі при отриманні: період дії візи, кількість можливих в’їздів до країни. Якщо ви їдете з дітьми, у візі повинна бути проставлена ​​відповідна відмітка. Процедура оформлення робочої візи зазвичай триває кілька місяців. Після того, посольство отримає згоду з установи у справах іноземців, вас повідомлять письмово. Якщо протягом 180 днів після того, як ви подали прохання про видачу робочої візи і не отримали письмового повідомлення, можете дізнатися про стан вашого клопотання по телефону.
  5. Не намагайтеся влаштуватися на роботу нелегально. Ви не тільки соціально ніяк не захищені, а й підлягаєте депортації при виявленні даного порушення.

Зверніть увагу

За робочою візою можна займатися тільки тією роботою на території Німеччини, який вказаний в дозволі.

Корисні поради

Щоб отримати робочу візу, слід заручитися згодою з боку компетентної установи у справах іноземних громадян в Німеччині. Процедура отримання дозволу може зайняти тривалий час, аж до декількох місяців.