Як отримати робочу візу в Канаду


 

Якщо ви хочете працювати в Канаді, вам необхідно отримати робочу візу, так як інакше ваше становище в країні буде нелегальним. На відміну від звичайної, отримання робочої візи має низку особливостей.



Інструкція

  1. Отримайте пакет документів від вашого роботодавця. Він повинен надати дозвіл HRSDC (розшифровується як Міністерство з розвитку трудових ресурсів Канади). Дозвіл видається в тому випадку, якщо доведено, що в країні немає фахівця, який міг би зайняти цю посаду.
  2. Ваш роботодавець повинен надіслати вам лист-запрошення. Воно повинно бути на фірмовому бланку компанії, на якому є її назву і інформація про те, як звуть людину, з якою можна зв’язатися з цього питання, його телефон та адресу. У листі обов’язково повинна бути вказана ваша майбутня посада, термін, на який вас запрошують, планована заробітна плата, можливі пільги.
  3. Отримайте контракт, підписаний обома сторонами. У випадку якщо ви плануєте працювати в Квебеку, потрібно отримати Сертифікат згоди на тимчасову роботу від Міністерства імміграції та культури цієї провінції.
  4. З вашого боку ви повинні надати в консульство виписку з вашого банківського розрахункового рахунку. Пам’ятайте, що на рахунку повинні бути грошові кошти. Також озаботьтесь отриманням довідки з вашого місця роботи, де повинно бути вказано назву вашої посади, місячного окладу, стаж на даному місці роботи, дозвіл на відпустку для поїздки в Канаду. Якщо ви перебуваєте в шлюбі, надайте довідку з місця роботи вашого чоловіка / дружини.
  5. У консульський відділ надайте також копію вашої трудової книжки, завірену відділом кадрів; копію всіх сторінок російського паспорта; копії документів про наявність власності.
  6. Зібравши всі ці документи, вирушайте в консульство. Візьміть з собою і закордонний паспорт, дія якого має бути не менше, ніж 6 місяців після закінчення терміну візи; дві кольорові фотографії (знімок повинен бути виконано на білому фоні, 3,5 на 4,5 сантиметра), свідоцтво про шлюб та про народження дітей .
  7. У консульстві заповніть анкету на отримання візи на англійській мові. Тільки надавши всі ці документи, можна розраховувати на отримання робочої візи.