Як отримати робочу візу в Росії


 

Людина постійно шукає місця, де живеться краще і заробляється більше. Тому не дивно, що в Росію приїжджаю десятки, а то й сотні тисяч іноземних громадян на заробітки. Безумовно, багато з них працюють нелегально, але щоб уникнути проблем з міграційними службами, необхідно оформити робочу візу.



Інструкція

  1. Для іноземних громадян, які бажають здійснювати трудову діяльність на території Російської Федерації, роботодавцем повинна оформлятися робоча віза. Підставою для її оформлення є дозвіл Федеральної Міграційної Служби на залучення іноземних працівників, а також заяву приймаючої компанії, на якому є відмітка міграційної служби, що підтверджує подачу роботодавцем документів для оформлення дозволу для залучення на роботу іноземця.
  2. Маючи такі документи, компанія може звернутися в міграційну службу для оформлення запрошення. Термін дії однократної робочої візи для іноземного громадянина в Росії становить до 90 діб.
  3. Оформлення запрошення проводиться на бланку державної установи і обов’язково надається іноземцем в консульство РФ своєї країни для отримання одноразової робочої візи на території Росії. Іноземний громадянин при зверненні в посольство Росії в своїй державі для отримання візи подає такі документи:

    — запрошення на в’їзд в Росію;
    - Візову анкету, яка заповнюється іноземцем;
    - Оригінал закордонного паспорта;
    - Кольорові фотографії;
    - Поліс медичного страхування;
    - Квитанцію, що підтверджує оплату консульського збору.
      


  4. В середньому в консульстві оформлення російської візи займає до 14 днів. Найшвидше оформляються одноразові візи, далі дворазові, а найдовше багаторазові. В’їхавши на територію Росії з даної візі, іноземний громадянин отримує дозвіл на здійснення трудової діяльності на території Російської Федерації.
  5. Він має право переоформити одноразову робочу візу на багаторазову, яка діє до закінчення терміну дії дозволу. Це дозволяє іноземцю не раз протягом терміну трудової діяльності в компанії перетинати кордон Росії. Запрошення на в’їзд членам сім’ї іноземця оформляється за тим же типом візи, що в іноземного працівника. До членів сім’ї, згідно міграційного законодавства, відносяться іноземні громадяни:

    — дружина або чоловік;
    - Діти, які не досягли вісімнадцятирічного віку;
    - Непрацездатні діти, які досягли вказаного віку, але перебувають на утриманні батьків.