Як отримати робочу візу в сша

Як отримати робочу візу в сша

Якщо ви мрієте працювати в США, для здійснення цієї мрії вам буде необхідно отримати робочу візу. Процес її отримання досить непростий і вимагає дотримання певних вимог, що пред’являються до кандидата на отримання робочої візи. Найлегше отримати робочу візу в США, звернувшись в одне з візових агентств. Агентство дасть необхідні консультації і допоможе у підготовці документів.

Інструкція

  1. Існує два види робочих віз до США — Н1В і Н2В. Відрізняються вони тим, що має візу Н2В не має права в подальшому подавати заяву на Грін Кард. Процес їх отримання подібний. Віза видається за результатами співбесіди, яка проводиться в посольстві США.
  2. Основними вимогами, що висуваються до кандидата на отримання робочої візи в США, є:

    1. знання англійської мови;

    2. наявність американського працедавця.

    Якщо ви маєте намір отримати робочу візу категорії Н1В, то вам необхідно також мати вищу освіту (хоча б бакалаврат), а також невеликий досвід роботи за фахом. В іншому випадку ви маєте право розраховувати тільки на візу категорії Н2В.
  3. Американському роботодавцю, що бажає запросити іноземних працівників, потрібно буде пройти досить складний процес підготовки документів для своїх майбутніх працівників. Якщо американський роботодавець запрошує вас, він повинен:

    1. подати на схвалення заповнену форму Form ETA 9035 (Labor Condition Application). У ній міститься інформація про умови роботи у даного роботодавця.

    2. схвалену вищевказану форму та заповнену форму I-129 (петицію) роботодавець подає до спеціальний державний орган — US Citizen and Immigration Services. Цей орган безпосередньо видає дозвіл на роботу іноземним працівникам. Поки дозволу немає, іноземний працівник не має права почати працювати в США.

    3. надіслати пакет документів, зазначених вище, повністю схвалених.
  4. Кандидат на отримання робочої візи подає в посольство пакет документів від американського роботодавця, копію диплома та трудової книжки (оригінали потрібно взяти з собою на співбесіду), підтвердження про досвід роботи у відповідній сфері, закордонний паспорт, фотографію 5см Х 5см на білому фоні, документи, які зазвичай подаються на візу в США — довідку з місця роботи із зазначенням доходу, документи про власність (машина, квартира, дача), про отримання додаткового доходу, про шлюб.
  5. Максимальний термін, на який може бути видана робоча віза в США, складає 6 років. Ті, хто отримав візу категорії Н1В, можуть подати заяву на отримання Грін Кард (ПМЖ). Дружину заявника і його дітям до досягнення ними 21 року буде видана віза категорії Н-4, що не дає права працювати в США.