Як отримати російське громадянство білорусу

Як отримати російське громадянство білорусу

Отримати російське громадянство жителю Білорусі не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. А існуюча схема отримання російського громадянства в спрощеному порядку зводить всю процедуру до 3-4 місяців.

Інструкція

  1. Отже, якщо ви громадянин Білорусі, але з тих чи інших міркувань вирішили обзавестися російським громадянством, перш за все перевірте, чи можете ви отримати громадянство за спрощеною схемою. Умови прості:

    - У вас є батьки або інші близькі родичі (сестри, брати, бабусі чи дідусі і навіть онуки чи онучки.), Які проживають на території Росії і є її громадянами.

    - Ви народилися або проживали на території Росії до 1991 року.

    - Ви отримали освіту в одному з російських ВНЗ або середньому професійному навчальному закладі після 1 липня 2002 року.

    - І нарешті, ви не менше трьох років перебуваєте у шлюбі з громадянином РФ.

    Якщо ваша ситуація відповідає хоча б одному пункту, вітаємо! Незабаром ви можете змінити білоруське громадянство на російське.
  2. Документи ви можете подати як в Російському посольстві в Мінську, так і безпосередньо у відділенні ФМС на території Росії за місцем проживання.

    Для успішного отримання російського громадянства, приготуйте наступне:

    - Заява про прийом в громадянство у спрощеному порядку.

    - Свідоцтво про народження і паспорт. А так само будь-який документ, що підтверджує виїзд на ПМП до Росії. Як правило, це звичайний листок вибуття.

    - Також знадобляться 3 фотографії.

    - У разі необхідності, будьте готові надати і інші документи (свідоцтво про шлюб, інформацію про зміну прізвища, імені або по батькові, дипломи про освіту або документи, що підтверджують родинні зв’язки).

    - У деяких випадках може знадобитися завірений переклад документів на російську мову.

    - І не забудьте сплатити держмито в розмірі 2000 р.

    З білоруським громадянством доведеться розпрощатися, написавши відмову від нього на стадії подачі документів.
  3. Якщо ж ви не потрапляєте під спрощений порядок отримання російського громадянства, тоді доведеться оформляти громадянство на загальних підставах.

    Для цього вам потрібно оформити посвідку на проживання, і прожити в Росії 5 років. Як правило, час розгляду вашого питання після подачі всіх документів займе 1 рік. І тоді нарешті ви станете власником російського паспорта.