Як отримати російське громадянство громадянам Казахстану

Як отримати російське громадянство громадянам Казахстану

Існує «Закон Російської Федерації про громадянство», в якому представлені умови отримання громадянства. У 2003-му році даний закон був представлений з поправками, завдяки яким деякі категорії людей можуть отримати громадянство за спрощеною схемою.

Вам знадобиться

- Фотографії;
- Анкети;
- Свідоцтво про народження;
- Диплом про освіту (якщо є);
- Довідка про відсутність судимостей;
- Посвідчення особи (паспорт);
- Закордонний паспорт, якщо він є;
- Підстава для перебування в країні (російська віза, відмітка про постановку на міграційний облік);
- Міграційна карта;
- Свідоцтво про шлюб (або розлучення);
- Свідоцтво про власність;
- Медична довідка про стан здоров’я.

Інструкція

  1. Як вже було зазначено, отримати громадянство можна за спрощеною схемою. Однак у більшості випадків діє саме загальна, на яку мають право іноземні громадяни або особи без громадянства, обов’язково досягли 18-ти років і дієздатні. Крім того, заявник повинен безперервно проживати на території РФ не менше п’яти років. Термін «безупинно» означає, що особа не повинна залишати територію країни більш ніж на три місяці на рік.
  2. Від майбутнього громадянина РФ також потрібно дотримуватися встановлені закони і конституцію країни, володіти необхідними засобами до існування (отриманими законним шляхом), а головне, що заявник повинен добре володіти російською мовою. Варто зазначити, що для отримання російського громадянства доведеться відмовитися від свого колишнього.
  3. Існують і виключення з тривалості терміну перебування на території країни. Наприклад, громадяни, що володіють високими досягненнями в науці, мистецтві, техніці, культурі або мають затребувану в РФ професію, можуть подати заяву на отримання громадянства, проживши в Росії всього рік.
  4. Подати заяву за спрощеною схемою мають право іноземці або особи без громадянства, які мають хоча б одного з батьків — громадянина РФ. Але зверніть увагу, що батьки (чи) повинні постійно проживати на території країни. Під категорію більш швидкого отримання громадянства потрапляють і ті особи, які проживали на території колишніх країн-учасниць Радянського Союзу і мали громадянством СРСР.
  5. Отримати російське громадянство в короткі терміни можуть і особи, які закінчили середні або вищі заклади Росії. Проте є одне обмеження, за яким дані особи обов’язково повинні бути громадянами колишніх країн Радянського Союзу або отримати освіту не пізніше, ніж 1-го липня 2002-го року.

Корисні поради

Перебуваючи на території Росії, ви можете подати свою заяву до територіального органу ФМС за місцем перебування. Якщо ж ви перебуваєте за межами РФ, тоді подача заяви можлива в дипломатичному представництві або консульстві Росії за кордоном.