Як отримати російське громадянство в Узбекистані

Як отримати російське громадянство в Узбекистані

Багато представників країн колишнього Радянського Союзу мріють про російське громадянство. Згідно з чинним законодавством існує спрощений порядок отримання громадянства та загальний порядок, шлях до якого починається через дозволи на тимчасове проживання. Істотно полегшить порядок отримання громадянства наявність батьків, які мають громадянство РФ і проживають в Росії, чоловіка (дружини) з російським громадянством і народження в РРФСР.

Вам знадобиться

-Заяву про отримання громадянства в посольство Росії в Узбекистані;
-Паспорт;
-Документи, що підтверджують ваше право отримання громадянства за спрощеною системою.

Інструкція

  1. Для отримання громадянства Росії узбеку потрібно звернутися в міграційну службу в посольстві Росії з проханням про видачу міграційної картки і права на проживання. Права на російське громадянство іноземець може отримати після 5 років постійного легального проживання в Росії. Втім, є ряд моментів, які дають йому права отримати громадянство Росії за спрощеною схемою, через шість місяців після подання заяви про отримання громадянства.
  2. Отже, право спрощеного отримання громадянства РФ мають особи, у яких є хоча б один батько громадянин Росії, а також особи, які проживали і проживають у державах колишнього Радянського Союзу і не отримали при цьому громадянства. Спрощена схема отримання російського громадянства поширюється на людей, що вчилися після 1 липня 2002 року в російських вузах, технікумах і ПТУ, і що мають відповідний диплом. Які народилися на території РРФСР також володіють правом спрощеного отримання громадянства.
  3. При наявності чоловіка, громадянина РФ, після трьох років шлюбу її чоловік або дружина може стати громадянином РФ за спрощеною схемою. Наявність у непрацездатних осіб повнолітніх і дієздатних дітей, громадян РФ, дає право їхнім батькам вступити в російське громадянство. Певною мірою спрощена схема може поширюватися і на ветеранів Великої Вітчизняної війни.
  4. У разі якщо, приміром, один чоловік має російське громадянство, інший може приїхати до нього, і за його місцем проживання отримати в органах внутрішніх справ міграційну карту, оформивши дозвіл на тимчасове мешкання в Росії на три роки. Через три роки він може подавати заяву про отримання російського громадянства за спрощеною системою.
  5. Заяви про прийом до громадянства РФ в загальному порядку розглядаються строком до одного року з дня подачі всіх документів. Для розгляду заяв у спрощеному порядку відводиться шість місяців з дня подачі всіх документів.